Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban éllovas Wolverhampton Wanderers szabadlistára tette Rósa Dénest, így a 31 esztendős középpályás ingyen igazolható lett. A skót Hearts és az NB II-es Ferencváros minden bizonnyal nagy harcban lesz a játékosért.

Rósa Dénessel 2006 januárjában féléves kölcsönszerződést kötött a Glenn Hoddle vezette Wolves, a magyar légiós ez idő alatt tíz meccsen lépett pályára és két gólt szerzett, nyáron végleg leigazolta őt az angol másodosztályú csapat. Ekkor szintén az angol klubban szerepelt Gyepes Gábor, aki jelenleg a walesi Cardiff City profija.

Később Mick McCarthy lett a klub új menedzsere, s nála már nem sok vizet zavart a tízszeres magyar válogatott futballista, az ír szakember előre leszögezte: az ő játékrendszerében nincs hely Rósa számára.

2007 tavaszán a harmadosztályú Cheltenham Townhoz került kölcsönben egy hónapra - négy bajnokin szerepelt -, majd visszatért a Wolverhamptonhoz, amely átadólistára tette - mindhiába, hiszen nem kelt el.

A következő, 2007-2008-as szezonban két alkalommal kapott lehetőséget a Wolvesban (a Chesterfield és a Morecambe elleni Ligakupa-meccsen), s a folytatásban a tartalékcsapatban remekelt és sok gólt lőtt, az első keretnél nem vették számításba, még mezszáma sem volt.

Hároméves hányódtatás után, közös megegyezéssel szerződést bontott Rósa Dénes és a Championshipet négy ponttal vezető Wolverhampton, így most új csapat után nézhet a légiós, akinek a nyáron amúgy is lejárt volna a kontraktusa.

A skót Hearts edzője, László Csaba decemberben az [origo]-nak adott interjújában már jelezte, hogy szeretné Rósa Dénest kölcsönkérni a SPL-negyedik csapat, ám immáron ingyen és végleg megszerezheti a szabadon igazolhatóvá vált játékost, akit egyébként a korábbi Fradi-tréner az Üllői útról jól ismer.

S nem kizárt az sem, hogy a középpályás hazatér, hiszen Bobby Davison, a jelenleg másodosztályú FTC angol edzője is jó vételnek tartja - főleg, hogy a keddi szerződésbontás után már fizetni sem kell érte.