Vágólapra másolva!
Szalai Ádám, aki a Real Madrid B csapatának csatáraként a spanyol harmadosztályban játszik, szerdán két jó hírt is kapott: Erwin Koeman szövetségi kapitány behívta az Izrael ellen készülő válogatott keretbe, Juande Ramos Real-vezetőedző pedig a szakmai stábbal úgy döntött, hogy Higuaín és Raúl mellett Szalai lesz a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre készülő első csapat harmadik támadója. A 21 esztendős futballista az [origo]-nak adott interjújában azt mondta, hogy sokkal jobban örült a Koeman-behívónak a realos BL-lehetőségnél.

- Mikor tudta meg a hírt, hogy bekerült a Real Madrid Bajnokok Ligája-keretébe?
- Szerdán megkerestek a vezetők, s azt mondták, az a tervük, hogy én kerülök be a BL-keretbe Huntelaar helyett. Csütörtökön megírta az As is a hírt, ám ez még nem hivatalos, hiszen a végleges listát a hét végén adja le a Real.

- Juande Ramos vezetőedző személyesen is látta játszani?
- A Castilla mérkőzései más időpontban vannak, mint a felnőttcsapat bajnokijai, így szemmel tudja tartani a csapatunkat, és az otthoni szerepléseinket személyesen figyelemmel kíséri, januárban például mindegyik meccsünket látta.

- Igaz, hogy Higuaín és Raúl mellett csak ön lesz bevethető csatár a BL-porondon?
- Erről is csak annyit tudok, amit az újságban olvastam, egyelőre még nem is akarom beleélni magam az egészbe.

- Ha viszont igaz, amit írnak, akkor az azt jelenti, hogy a Castillában szintén gólerős, nem mellesleg spanyol Buenót is kiszorította a Real első csapatából...
- Nem hiszem, hogy őt kellene kiszorítanom, hiszen sokkal alacsonyabb nálam, és inkább támadó középpályásként szerepel, nem pedig befejező csatárként.

- Milyen a Real Madrid B csapatának a megítélése Spanyolországban?
- Mivel a nagycsapat több mostani játékosa is itt kezdte, ezért mindenképpen figyelemmel követik a mérkőzéseinket.

- Korábban arról írt a sportsajtó, hogy a Bundesliga-első Hoffenheim érdeklődött ön iránt, szeretne váltani, vagy a Madridban képzeli el a jövőjét?
- Még másfél évig érvényes a szerződésem, s mivel engem nem keresett a Hoffenheim, de más csapat sem, ezért nem tudom, hogy miképp reagálnék egy ajánlatra. Ha megkeresnének és összeülnénk, akkor jobban lenne rálátásom a lehetőségekre, ám közben éppenséggel a Madriddal is szerződést hosszabbíthatok.

Forrás: www.realmadrid.com
Januárban eddig szárnyal: négy gólt lőtt a Castillában, s ezzel sikerült is meggyőznie a "nagy" Real szakmai stábját

- Sok magyar drukker még nem vagy csak alig látta játszani. Mik az erősségei, illetve miben szeretne még fejlődni?
- Akik kilátogattak a magyar utánpótlás-válogatott mérkőzésére, azok már láthattak futballozni, ami pedig az erősségeimet és a gyengéimet illeti, azokról nem szoktam beszélni, aki megnéz, az úgyis látja. Mivel magas vagyok, szeretném, ha a fejjátékom nagyon jó lenne, de egyébként a futball minden részletében szeretnék még fejlődni.

- A nagy Reallal milyen a kapcsolata, volt már közel a sztárokhoz?
- Mivel egymás mellett edzünk és az uszodánk is közös, ezért napi szinten találkozom az első csapat játékosaival, és többször már edzettem is velük.

- Ki a példaképe közülük?
- Van Nistelrooy.

- Az As azt írta, hogy Madridban Ibrahimovic-klónként tekintenek önre.
- Igen, ezt mondják, talán azért is, mert ő a másik kedvenc játékosom.

- "Társai vicces pasasnak tartják a magyart, aki többször panaszkodik, hogy nem tudta kialudni magát - mivel a kutyája horkol!" - ezt is a spanyol napilapban olvastuk.
- A barátnőmmel közös kutyánk van Madridban, és való igaz, hogy horkol a kutya, de azért általában ki tudom magam aludni.

- Szerdán egy másik jó hírt is kapott, Erwin Koeman ismét meghívót küldött önnek a válogatottba, amely Izraellel játszik február 11-én barátságos mérkőzést.
- Másodszor kerültem be a bő keretbe, és bevallom, ennek a hírnek jobban örültem, számomra sokkal fontosabb a válogatott, mint a Real Madrid.