Vágólapra másolva!
A Celtic vezetői a téli átigazolási időszakban elutaztak Salzburgba, hogy megnézzék Európa jelenlegi legeredményesebb csatárát, Marc Jankót, ám a skótoknak a gólvágón kívül megtetszett az osztrák listavezető jobb oldali védője, Bodnár László is. Olyannyira, hogy meg is tették az ajánlatukat, ám a Salzburg nem akart megválni két kulcsjátékosától, így a 30 éves magyar játékos maradt is Ausztriában. Ami miatt egyáltalán nincs elkeseredve, de - mint azt az [origo]-nak adott interjújában elmondta - feltett szándéka, hogy nyáron egy BL-résztvevő nagycsapathoz igazoljon.

- Csak a minap került nyilvánosságra egy osztrák újságban, hogy a Celtic a téli átigazolási időszakban le akarta önt igazolni Salzburgból. Így volt?
- Eredetileg csapatunk gólvágóját, Marc Jankót akarták megszerezni, ám azokon a meccseken, amelyeken figyelték, nekem ment igazán jól a játék: gólt rúgtam, gólpasszokat adtam, s így kerültem képbe a skótoknál. Megkeresték a Salzburgot, hogy vinni akarnak azonnal, ám a klubvezetők azt mondták, akármennyi pénzt is kínálnak, sem engem, sem Jankót nem engedik el. Bár ezzel még nincs vége a történetnek, mert úgy tudom, hogy nyáron ismét jelentkezni fog a Celtic.

- Miért ragaszkodnak ennyire, hiszen most utoljára kaphattak volna pénzt önért?
- Mert a Salzburg mindenképpen meg akarja nyerni a bajnokságot. Azt mondták a vezetők, hogy nyáron ingyen is elengednek, de januárban bármilyen magas ajánlatra nemet mondanak.

- A Bosman-szabály szerint idény közben is bármikor előszerződést köthet leendő csapatával, mostanság nem kopogtatnak a kérők?
- Mondtam a menedzseremnek, hogy ez ügyben ne is zavarjuk egymást, csak akkor keressen, ha már konkrét ajánlatról kell döntenem. Nem akarok erre gondolni, jelen pillanatban csak a Salzburg eredményességére koncentrálok. Egyébként pedig, ha nem jön össze a váltás, akkor sem leszek elkeseredve, mert itt is jól érzem magam. Beilleszkedtem, jól megy a játék, és a Salzburg is megpróbál még marasztalni, úgy terveztük, hogy a mostani héten, a Rapid-meccs után leülünk beszélni a szerződéshosszabbításomról.

- Szíve szerint menne vagy maradna?
- Nagyon hízelgő a Celtic érdeklődése, nem lehet rossz ott futballozni, de vannak más érdeklődők is, három-négy olyan klub, amelyik a Bajnokok Ligájában érdekelt. Szívem szerint szeretnék még egy nagycsapatban játszani, s mivel a mostani fél évem jól sikerült, remélhetőleg lesz is rá lehetőségem, hogy találjak egyet magamnak. Bevallom, az anyagiaktól is függ a döntésem, Salzburgban most sem keresek rosszul, de az új ajánlatukat még nem ismerem - majd meglátjuk...

- A Rapid legyőzésével igazi rangadót nyertek, hét pont a Salzburg előnye a tabellán - igaz, a Sturm még feljöhet négy pontra. A város már bajnoki címet ünnepel?
- Szó sincs róla, hiszen még nagyon nehéz meccsek várnak ránk. Kétszer még Bécsben is játszunk a Rapid és az Austria ellen, igaz, sokat segítene, ha a következő három bajnokin nyernénk. A szurkolók persze örültek, hogy 2-1-re megnyertük a vasárnapi rangadót, de még jobban örültünk mi, játékosok, hiszen nem volt egyszerű az alapozásunk, csak négy edzőmeccsen léptünk pályára. Úgy tűnik, az "altatásból" mégis jól jöttünk ki.

- Ha így folytatja a Salzburg, akkor nem is kellene csapatot váltania a BL-szereplésért...
- Salzburgban még gondolni sem merünk a BL-re, az első lépés a főtábla felé a bajnoki cím elhódítása lenne. Az új kiírás értelmében - szerencsére - a harmadik selejtezőkörben nagyon erős csapatot, spanyolt, németet vagy angolt már nem kaphat az osztrák aranyérmes, így idén végre tényleg lehet esélye a klubnak - már ha bajnok lesz - bejutnia a csoportkörbe. Már többször az utolsó pillanatban bukunk el. Az első meccset megnyertük 2006-ban a Valencia, majd 2007-ban a Sahtar Donyeck ellen is, ám a visszavágón nem sikerült megfelelő eredményt elérnünk.

- Milyen az osztrák bajnokság színvonala azokéhoz képest, ahol eddig megfordult?
- A magyarnál sokkal jobb, az ukránnal nehéz összevetni, amely ütősebb és keményebb. Nagyon meglepődtem viszont, amikor Hollandiából Ausztriába igazoltam, azt hittem, könnyedebb lesz az osztrák tempó, de nem így volt. A holland liga játékosabb, Ausztriában pedig robusztusabb a labdarúgás.

Nem csoda, hogy az alábbi Bodnár-gólt látván a Celtic azonnal szerződtetni akarta a magyar védőt (2:37-nél nézhető meg)!


- Sokan meglepődtek, hogy jó formája ellenére kimaradt Erwin Koeman Izrael elleni keretéből, mi történt?
- A szövetségi kapitány számított volna rám, ám a Salzburggal edzőtáboroztunk, és összeszedtem egy kisebb sérülést, ami miatt két hetet ki kellett hagynom. Erwin Koemannál már van egy mintegy 20 tagú, kialakult közösség, amelynek én is tagja vagyok. A válogatottnál egyébként nagyon jó a hangulat, jönnek az eredmények is, sőt Izraelben is nyerhettünk volna, ha jobban koncentrálunk. Remélem, kijutunk vb-re, ehhez fontos lenne a két következő meccset, az albánok és a máltaiak ellenit megnyerni, illetve a leglényegesebb az, hogy Albániában, idegenben ne kapjunk ki.

- Miért, nem győzelemre fognak játszani?
- Meglehet, nem érünk fel úgy a kapu elé, ahogyan szeretnénk, mert Torghelle Sanyi ugyan ott lesz elöl egyedül, de nem biztos, hogy fel tudunk zárkózni hozzá.

Forrás: MTI

A védő szerint nagyon fontos, hogy a válogatott - ha nem is nyer, de - ne kapjon ki Albániában

- Ha a mostani taktikával nem, vagy csak nehezen nyerhet a csapat, akkor mit gondol, mit kéne másképp csinálni?
- Erwin Koeman feladata, hogy a taktikáról döntsön, és biztos vagyok benne, hogy jót fog húzni. Szerintem nem is lehet kifogása senkinek a csapat játékával, egyet sajnálok csak, hogy Dánia és Svédország ellen ugyan jól játszottunk, de végül csak egy pontot szereztünk.

- Február 25-én, azaz éppen ma 30 esztendős, hogyan ünnepli a születésnapját?
- Szűk családi körben ünneplünk, nem lesz nagy felhajtás, már csak azért sem, mert jelenleg mindent alávetek annak, hogy a Salzburggal sikeres legyek a futballpályán.