Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult azért, hogy kártérítést kapjon korábbi játékosát, Filkor Attilát 2006-ben szerződtető Internazionale együttesétől. A testület várhatóan két héten belül dönt az ügyben.

"Egy nagyon hosszú jogi procedúrára sikerül hamarosan pontot tenni. A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordultunk, szerdán meghallgatták az ügyvédeinket, s két hét múlva lesz döntés az ügyben - erősítette meg Domonyai László, az MTK klubigazgatója.

"A FIFA korábban azért utasította el a nevelési költségtérítésre vonatkozó követelésünket, mert nem látta bizonyítottnak, hogy profi szerződést akartunk kötni Filkor Attilával. Márpedig erre a szabályok szerint szükség van. Most azonban újabb dokumentumokat sikerült csatolni a kérésünkhöz, így remélhetőleg a CAS a mi javunkra dönt."

Az U20-as válogatott erőssége úgy került az Interhez, hogy három éve előbb egy máltai csapathoz szerződött, majd onnan egy héttel később négyéves - profi - szerződést kötött a milánóiakkal. Az olasz sztárcsapat korábban próbált megegyezni az MTK-val a magyar együttesnél amatőrszerződéssel foglalkoztatott játékosról, ám a tárgyalások nem jártak eredménnyel.

"Nagyon nehéz bizonyítani a rosszhiszeműséget ilyen esetekben, még akkor is, ha mindenki tisztában van azzal, hogy senki nem szerződik Máltára profi karriert csinálni. Épp a bizonyíthatóság nehézsége miatt mi nem is foglalkozunk ezzel. Mi nevelési költségtérítést kérünk, ami jár nekünk, hozzáteszem, nemcsak nekünk, hanem a Goldballnak is, hiszen ott is foglalkoztak Attilával" - mondta Domonyai.

A konkrét összegre vonatkozó kérdésre válaszolva Domonyai azt mondta, ennek megállapítására a FIFA-nak egyértelmű szabályai vannak. Filkor még 2006 októberében, egy Atalanta elleni barátságos mérkőzésen bemutatkozhatott az Internazionale felnőttcsapatában, majd az olasz kupában is szóhoz jutott.

Csapata aztán 2007 nyarán kölcsönadta a másodosztályú Grossetónak, a mostani szezonra pedig a szintén második vonalban szereplő Sassuolónál szerepel kölcsönjátékosként.