Vágólapra másolva!
A brit Daily Mail értesülései szerint három Premier League-ben szereplő csapat is le szeretné igazolni Priskin Tamást, a Watford támadóját. A játékos menedzsere, Vörösbaranyi József az [origo]-nak megerősítette, hogy a Hull City, a Middlesbrough és a Fulham is érdeklődik a futballista iránt, ám Angliában ennél jóval több helyre, valamint Olaszországba is hívják.

A másodosztályú Watford edzője, Breddan Rodgers februárban azt nyilatkozta Priskinről, hogy szerinte a magyar futballista megüti a Premier League szintjét. A csapatnak jelenleg szinte semmi esélye nincs a feljutásra - a 24 tagú Championshipben a 15. helyen áll -, ám meglehet, a próféta szólt a Watford szakvezetőjéből.

A 19-szeres válogatott Priskin iránt ugyanis lapértesülés szerint a Hull City, a Middlesbrough és a Fulham is érdeklődik. A három együttes egyaránt a Premier League-ben szerepel, igaz, kettő is a kiesés ellen harcol: a 34 pontos Hull még könnyedén megmenekülhet, a 27 pontos Boro azonban utolsó előttiként nem sok reményt fűzhet a bennmaradáshoz. A Fulham viszont 40 ponttal stabil középcsapat.

A 22 éves játékosnak idén jól megy az angol másodosztályban, eddig 11 gólt szerzett, legutóbb kedden a Southampton elleni, 2-2-re végződött hazai bajnokin volt fejjel eredményes.

Tekintse meg Priskin kedden szerzett gólját!


(Köszönet a videóért a Bentex.tv-nek!)

Vörösbaranyi József, a játékos menedzsere az [origo]-nak elárulta: egyelőre még csak az elején járnak a csapatkeresésnek, de jó esély van rá, hogy Priskin a nyáron klubot vált.

"Igaz, az említett klubok is érdeklődnek, de egyelőre nagyon korai lenne konkrétumokról beszámolni, mert akár 10-15 csapatot is felsorolhatnék" - nyilatkozta a játékosügynök, hozzátéve, hogy Olaszországból is több együttes figyeli a magyar csatárt.

"2010 nyaráig érvényes Tamás szerződése, tehát már csak idén kaphat érte pénzt a Watford, ám az sem zárható ki, hogy hosszabbít a Watforddal. Szép jövő előtt áll, hiszen még nincs 23 éves, viszont olyan csapatot szeretnénk találni neki, amelyben állandó lehetőséget kap."

Vörösbaranyi külön kiemelte a Middlesbrough-t mint lehetséges végcélt, hiszen a fokozatosságra is törekednek: "Bár a gárda kieshet a Premier League-ből, viszont sokkal biztosabb anyagi helyzetben van, mint a Watford. Ha ősztől a másodosztályban szerepelne is a Boro, utána jó esélye lenne az azonnali feljutásra."

Forrás: AFP

A menedzser szerint még koránt sincs eldöntve, hogy hová igazol Priskin, hiszen rengeteg a lehetőség: "Ami nem véletlen, hiszen amióta feltétlen bizalmat kap, zsinórban rúgja a gólokat. Télen is volt érdeklődés, jelenleg egy nagy klub is képben van - azon dolgozunk, hogy a legjobb csapatot találjuk meg a számára."

Az egykori győri játékos az [origo]-nak adott februári interjújában nem titkolta, nagy álma, hogy ismét a legjobbak között szerepeljen. "Bízom benne, hogy egyszer még ott játszom majd - ha nem a Watford, akkor más csapat játékosaként" - mondta a támadó, hozzátéve: még sokat kell tanulnia ahhoz, hogy igazán jó, Premier League-szintű játékos legyen.

Ha a Hullba igazol, akkor Halmosi Péter, a Fulhamben pedig Gera Zoltán személyében magyar csapattárssal futballozhatna együtt Priskin Tamás.