Vágólapra másolva!
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott csütörtökön 2-1-re legyőzte Finnországot második Európa-bajnoki selejtező mérkőzésén a szerbiai Tavankúton. Az első gólt Simon András szerezte, majd az északiak hamar egyenlítettek, a győztes találatot pedig Tamási Zsolt szerezte a 74. percben.

"Játékosaink határozottan, szervezetten futballoztak, és hozzáállásukat sem érheti kritika" - fogalmazott a meccs után Wilco van Buuren szövetségi edző a szövetség honlapján.

"Tudtuk, hogy ha nem nyerjük meg a meccset, már nem marad esély a továbbjutásra, de így még életben maradt az esély. Nehéz meccs vár ránk Szerbia ellen, de mindent megteszünk majd a győzelem érdekében."

A magyarok kedden 3-2-re kikaptak az osztrákoktól, és vasárnap a házigazda szerbekkel találkoznak. A csoportból csak a győztes jut ki a július 21-én kezdődő ukrajnai Eb-re.

Eredmény, Eb-selejtező, 2. forduló:
Magyarország - Finnország 2-1
Magyarország:
Gulácsi Péter - Fazakas Géza, Preklet Csaba, Varga Péter, Sváb Dániel - Ladányi, Tibor, Hidi Patrik (Takács Péter, 58.) - Tamási Zsolt, Simon András (Szokol Zsolt, 88.), Heffler Norbert (Kovács Dániel, 77.) - Tischler Patrik
gól: Simon (7.), Tamási (74.), illetve Pukki (18.)

Szerbia - Ausztria 3-0

Az állás:
1. Szerbia 4 pont
2. Magyarország 3 (4-4)
3. Ausztria 3 (3-5)
4. Finnország 1