Vágólapra másolva!
Már csak várhatóan lesz Lothar Matthäus az FC Fehérvár labdarúgócsapatának vezetőedzője. Ugyan a klub hivatalosan már bejelentette érkezését, a német szakember egyelőre szabadságát tölti, tehát aláírt szerződéssel nem rendelkezik. Ő úgy tudja, június 19-én nem edzést vezényelni, hanem tárgyalni érkezik Székesfehérvárra.

"Való igaz, felvette velem a kapcsolatot a klub, egy hete találkoztam is a vezetőikkel Budapesten. Most azonban a szabadságomat töltöm, a végső beszélgetés még hátravan" - nyilatkozta Lothar Matthäus az Abendzeitungnak.

A német szakember megerősítette, június 19-én érkezik Székesfehérvárra, de nem azért, hogy megtartsa első edzését, hanem azért, hogy az utolsó tárgyaláson átbeszéljék a felmerülő kérdéseket.

"A szerződést még nem írtam alá, több pontot át kell beszélnünk. Ezért sem tartom szerencsésnek, hogy már százszázalékos bizonyossággal bejelentették érkezésemet, noha van még néhány tisztázatlan kérdés. Szerencsére a kapitányságom idejéből ismerem az embereket és az ottani futballközeget, ami előny számomra."

Arra a kérdésre, miért a Fehérvár lehet a befutó, Matthäus azt mondta, június 30-án lejár a szerződése az izraeli Maccabi Netanya együttesénél, s valószínűleg a szövetségi kapitányi időszakból emlékeznek még rá Magyarországon, ezért keresték meg.

Matthäus örömét fejezte ki, hogy a válogatott még jó eséllyel pályázik a 2010-es világbajnoki részvételre, megjegyezte, ismeri a csapatot, hiszen a keret 90 százalékát ő fedezte fel.

"Matthäus a csapat új vezetőedzője"
Dénes András, a Fehérvár sajtófőnöke az [origio] kérdésére megerősítette: Lothar Matthäus a csapat új vezetőedzője. "Matthäusszal megegyeztünk, az igaz, hogy aláírt szerződéssel nem rendelkezik, hiszen jelenleg Dubajban tartózkodik. Amíg a szerződést nem látja, addig felmerülhet benne, hogy vannak még kérdések, én azt tudom mondani, olyan probléma nincs, ami a papírok aláírását és az ő fehérvári munkáját befolyásolhatja."