Vágólapra másolva!
Az előzetes hírekkel ellentétben csütörtökön sem érkezett meg Magyarországra Lothar Matthäus, ám a hétvégére mindenben megállapodhat az őt edzőként szerződtetni kívánó Fehérvár FC labdarúgóklubbal.

Berzi Sándor, az FC Fehérvár Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy jelenleg a német és a magyar ügyvédek egyeztetnek a tervezett szerződésről. A magyar klub elöljárója hozzátette, hogy továbbra is Matthäust szeretnék az együttes vezetőedzőjének.

A játékosként 150-szeres német válogatott a múlt pénteken járt Székesfehérváron, ahol szóban megállapodott a klubbal, ám ezután visszarepült hazájába, ahol ügyvédeivel tanulmányozza a szerződéstervezetet. Ezen a héten - sajtóértesülések szerint - keddre várták Matthäust, azonban Berzi akkor úgy nyilatkozott, hogy "inkább szerdára várható" a szakember. Sajtóértesülések szerint Matthäus a kameruni szövetséggel is tárgyal.

A 48 éves Matthäus 2004 februárjától 2005 decemberéig volt a magyar válogatott szakvezetője, majd a brazil Atletico Paranaenséhez szerződött. A következő állomás - 2006 és 2007 között - az osztrák Red Bull Salzburg volt, amellyel bajnokságot nyert. Legutóbb az izraeli Maccabi Netanyánál tevékenykedett. Amennyiben létrejön a megállapodás, Matthäus pályaedzője Székesfehérváron a korábban Mainzban légióskodó Bódog Tamás lesz, míg a kapusedzői teendőket Disztl Péter látja majd el.