Vágólapra másolva!
Áprilisi térdműtétje után még nincs százszázalékos állapotban Torghelle Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott csatára, aki azonban úgy készül, hogy augusztusban Erwin Koeman rendelkezésére álljon a románok elleni felkészülési meccsen. A 33-szoros válogatott támadó, aki három góljával a vb-selejtezősorozat legeredményesebb magyar játékosa, örül annak, hogy a szurkolók a Koeman-csapat mellé álltak, és aláírná, ha a csapat a pótselejtezőt érő második helyen végezne.

- Hol tartasz a rehabilitációban súlyos sérüléséd után?
- Pénteken voltam egy teszten, amin azt állapították meg az orvosok, hogy a műtött, azaz a jobb lábam, húsz százalékkal gyengébb, mint a bal. Emiatt erősítésre szorul, de a futó-, illetve labdás gyakorlatokat ugyanúgy tudom csinálni, mint a többiek, csak a párharcokat kell egyelőre kerülnöm.

- A német másodosztály első fordulóját augusztus 8-án rendezik, milyen esélyt látsz arra, hogy ott legyél a csapatban?
- Július 16-án lesz a következő vizsgálat, azután többet fogok tudni, de addig folyamatosan edzésben leszek. Ha akkor azt mondják az orvosok, hogy százszázalékos a lábam, akkor ott lehetek a csapatban, de akkor sem kenődöm el, ha csak a kispadra tudok leülni, a lényeg, hogy addigra fitt legyek.

- Pár nappal a sérülésed előtt nevezték ki az Augsburg új edzőjét, a holland Jos Luhukayt, róla milyenek a benyomásaid?
- Valóban csak egy közös mérkőzésünk volt, igazán sokat emiatt még nem tudok róla, de az látszik, hogy felkészült szakember, és az edzéseken a labdás feladatokra helyezi a hangsúlyt.

- Az átigazolási időszakban az Augsburg több helyen is megerősítette a támadószekciót, érkezett Rostockból Kevin Schindler, Karlsruhéből pedig Edmond Kapllani. A vetélytársak érkezése mennyire foglalkoztat?
- Mivel voltak távozóink, várható volt, hogy érkeznek új arcok, de Schindlert inkább jobboldali középpályásként veszik számításba, úgyhogy ő nem tekinthető riválisnak. Kapllanival viszont lesz harc a kezdőbe kerülésért, de remélem, hogy meg tudom oldani a feladatot, de az lenne az igazi, ha Szabics Imivel ketten alkotnak az ékpárt.

- A napokban meglátogatott Erwin Koeman,miben maradtál a kapitánnyal?
- A kapitány is a hogylétem felől érdeklődött, kérdezte, milyen a lábam, hogy áll a rehabilitációm, persze szóbakerültek a közelgő válogatott meccsek is, és mondtam neki, nagyon bízom benne, hogy augusztusra tökéletes állapotba kerülök, mert ott akarok lenni a csapatban már a románok elleni, augusztus 12-i felkészülési mérkőzésen.

- A válogatott második helyen áll csoportjában, mindenki számolgat, te mit vársz a hátralévő négy meccstől?
- Az mindenképpen előnyt jelent, hogy kétszer is hazai pályán játszunk, a svédek például úgy jönnek hozzánk, hogy kötelező nekik a három pont megszerzése. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg szurkoló látogat majd ki a meccsekre, a támogatásukkal mindenre megvan az esélyünk, csak meg kell birkóznunk a lélektani nyomással, és azzal, hogy most már nekünk is van vesztenivalónk. Remélhetőleg a keret tagjai közül minél többen lesznek játékban, és senki sem dől majd ki sérülés miatt.

Egy ollózós-gól Augsburg-mezben:


- Van még esély a hárompontos előnnyel csoportelső dánok befogására? Vagy aláírnád a pótselejtezőt érő második helyet?

- A dánok teli vannak önbizalommal, idegenben is képesek voltak rangadókat nyerni, úgy tűnik, nagyon egyben vannak, ráadásul háromszor is otthon játszanak, őket már nagyon nehéz megfogni, úgyhogy kiegyeznék a második hellyel.

- Ha valamiért úgy adódna, hogy mégsem tudnál ott lenni a válogatottban, kit játszatnál a helyeden? Sokan kardoskodnak Ferenczi István behívása mellett, és Priskin Tamás is jó szezont zárt, őket választanád, vagy lennének más jelöltjeid?
- Igazából nem gondolkodom ilyenben, mert úgy készülök, ott leszek a csapatnál. Sőt, ott akarok lenni! De mindkét említett játékosról nagyon jó véleménnyel vagyok, Ferenczi hasonló stílusú csatár, mint én, és a Fradinál lőtt majdnem negyven gólja önmagáért beszél, és Priskin is jó szezont tudhat maga mögött, úgyhogy szerencsére lenne kihez nyúlni.

Ami három pontot ért Tiranában:


- Nem is olyan régen még lekiabáltak a szurkolók a pályáról, most meg neked járt a legnagyobb ováció a legutóbbi válogatott meccsen. Mit szólsz ehhez a fordulathoz?

- Így megy ez, ha az ember futballista, hol a pokolba kívánják, hol a mennyekbe emelik. Engem is sokat szidtak, egy időben el is felejtettek a válogatottnál, most meg kedvenc lettem. Sokat kell dolgoznunk azért, hogy ez a szeretet, ez a pozitív hozzáállás megmaradjon, ami most a válogatottat övezi. Biztos sokat számítanak a vb-selejtezőkön szerzett góljaim, de ugyanaz a Torghelle vagyok, mint korábban, nem tanultam meg jobban focizni.