Vágólapra másolva!
Pénteken délután pont került a régóta húzódó DVTK-ügy végére: a korábbi tulajdonos Baranyi Sándor, a SZEVIÉP Zrt. elnök-vezérigazgatója a futballcsapatot működtető Diósgyőri FC Kft.-t egy, a Miskolc Városi Önkormányzat tulajdonában lévő cégnek, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.-nek adta el.

A felek pénzügyekről nem nyilatkoztak, az adatokat üzleti titokként kezelik. Nagy Béla ügyvezető igazgató azt mondta, hogy a kft. addig lesz az ő tulajdonukban, amíg hosszabb távra tervező befektető nem érkezik. Hétfőn megtörténik az átadás-átvétel, majd új ügyvezetőt választanak.

Nagy azt is bejelentette, hogy Aczél Zoltán lesz az együttes vezetőedzője, a tréner már három edzést tartott a csapatnak. A miskolci önkormányzat június végén jelezte, hogy a klubot működtető gazdasági társaság akkori tulajdonosának vállalkozása kivonul a futballból.

A jövő hét elején több labdarúgó érkezik Diósgyőrbe próbajátékra, és arról is szó van, hogy két korábbi diósgyőri, jelenleg a DVSC-ben szereplő fiatal, Faggyas Milán, illetve Huszák Tamás kölcsönbe visszatér Miskolcra.