Vágólapra másolva!
Két évvel, 2011. októberéig meghosszabbította az eredetileg a világbajnoki selejtezősorozat végéig szóló szerződését Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A hírt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) rendkívüli sajtótájékoztatóján jelentették be szerdán, Budapesten. A holland tréner 2008. május 1-jétől tölti be a posztot.

A megállapodás értelmében az új szerződés az Európa bajnoki selejtezők végéig szól, amennyiben azonban a magyar csapat részvételi jogot szerez a 2012-es kontinensbajnokságra, a kapitány kontraktusát 2012. június 30-ig meghosszabbítják.

"Szeretném megköszönni a szövetség elnökségi tagjainak, hogy ebben a kérdésben egyetértettünk, és úgy döntöttünk, hogy további két évre bizalmat szavazunk a kapitánynak" - mondta Kisteleki István, az MLSZ elnöke. "Azt reméljük, hogy a szerződés meghosszabbítása és az ezzel járó stabilitás pozitív hatással lesz a magyar futballra."

Erwin Koeman mindehhez hozzátette: nemcsak az elért eredmények, hanem a labdarúgó-szövetséggel kialakított megfelelő szakmai kapcsolat miatt is döntött úgy, hogy a továbbiakban is irányítja a magyar válogatottat.

"Úgy gondolom, hogy az első perctől kezdve hibátlan az együttműködésünk Kisteleki úrral és az MLSZ-szel, legfőképpen azért, mert mindketten előrelátóan, a jövőbeni célok elérése érdekében dolgozunk" - mondta az 1988-ban játékosként Európa-bajnok holland szakember.

Koeman irányításával mostanáig 12 meccsen 6 alkalommal győzött, továbbá háromszor ért el döntetlent és háromszor kapott ki a nemzeti együttes. A vb-selejtezőkön négy siker mellett egy-egy döntetlen, illetve vereség a mérleg.