Vágólapra másolva!
Bár térdsérüléséről nem ad információt a svéd szövetség, lapértesülések szerint ott lehet a pályán Svédország jelenleg legjobb játékosának tartott Zlatan Ibrahimovic.

Lars Lägerback szövetségi kapitány szerdán jelentette be, hogy a Barcelona csatárát megröntgenezték, de még túl korai bármit is mondani hétvégi játékával kapcsolatosan.

Az Expressen információja szerint a röntgen mellett komolyabb vizsgálatokat is elvégeztek, az MR például kimutatta, hogy se a csontok, se a szalagok, se a porcok nem sérültek. Azaz Ibrahimovic csupán az ütés miatt fájlalja térdét.

"Azt sajnos nem lehet előre megmondani, mennyi ideig érez még fájdalmat. Lehet egy, lehet három-négy nap, mire teljesen meggyógyul" - mondta Lägerback. "A megoldás: injekció" - írja a lap, s a kapitány is úgy vélekedik, miután a vizsgálatok nem állapítottak meg komoly problémát, a játékoson múlik, vállalja-e a játékot.

A Barcelona vezetői folyamatosan tartják a kapcsolatot Andres Valentin csapatorvossal, ám a svédek hangsúlyozták, ez csupán érdeklődés, a végső döntést nem Spanyolországban hozzák meg Zlatan szereplését illetően. A lap azt mindenesetre furcsállja, hogy a korábbi szokásokkal ellentétben sérült játékos esetén a csapatorvos mindig megjelent a sajtótájékoztatókon - ezúttal viszont nem.

A stockholmi Svenska Dagbladet edzésriportja szerint a válogatott szerdán a támadásokat gyakorolta, a lap szakírói úgy vélik, Ibrahimovic kiválása esetén Marcus Berg ugorhat be helyette. "Zlatan a legjobb svéd játékos, egyértelmű, hogy azt szeretnénk, játsszon. Nélküle gyengébbek lennénk" - mondta a Hamburg támadója.

A svéd labdarúgó-válogatott pénteken kora délután érkezik Budapestre. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Lars Lägerback, a vendégek szövetségi kapitánya 16.30 órakor a csapat szálláshelyén, a Westend Hilton Hotelben tart sajtótájékoztatót, majd 18.30 órától sajtónyilvános edzést tart futballistáinak.

A svéd keret:
Kapusok: Andreas Isaksson (PSV), Eddie Gustafsson (Salzburg), John Alvbage (Örebro)
Védők: Andreas Granqvist (Groningen), Petter Hansson (Rennes), Mikael Lustig (Rosenborg), Daniel Majstorovic (AEK Athén), Olof Mellberg (Olimpiakosz), Mikael Nilsson (Bröndby), Behrang Safari (FC Basel), Oscar Wendt (FC Köbenhavn)
Középpályások: Rasmus Elm (Kalmar FF), Samuel Holmén (Bröndby), Kim Ka:llström (O.
Lyon), Sebastian Larsson (Birmingham City), Anders Svensson (Elfsborg), Tobias Hysén (IFK Göteborg)
Csatárok: Zlatan Ibrahimovic (Barcelona), Johan Elmander (Bolton Wanderers), Marcus Berg (Hamburger SV), Ola Toivonen (PSV), Pontus Wernbloom (AZ Alkmaar)