Vágólapra másolva!
Gera Zoltán szerint adódhat olyan helyzet a távoli jövőben, hogy ő szerepel még a magyar labdarúgó-válogatottban, egyelőre azonban nem kíván játszani a nemzeti együttesben.

A Fulham középpályása erről az után írt a www.pepsifoci.hu oldalon olvasható blogjában, hogy sem a kezdőben, sem a kispadon nem kapott helyet a dánok elleni világbajnoki selejtezőn.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a futballista Erwin Koeman szövetségi kapitány döntése nyomán bejelentette: a továbbiakban nem tekinti magát kerettagnak, s a legelső londoni járattal hazarepül.

A 62-szeres válogatott az MLSZ közlése szerint azt mondta, nem szeretne a lelátón ülni este a Parken Stadionban, és nem is kíván a dán fővárosban maradni.

"Az egészen bizonyos, hogy az elkövetkező időszakban nem szeretnék pályára lépni a válogatottban, de azt nem mondom, hogy ez a döntésem pályafutásom végéig szól. Adódhat még úgy a helyzet valamikor a távoli jövőben, hogy a nevem szerepel a válogatott összeállításában, de az is elképzelhető, hogy ez már nem történik meg" - olvasható a blogjában.

"A magam részéről most az a legpontosabb megfogalmazás, hogy belátható időn belül nem kívánok a válogatottban szerepelni, nyilván változhatnak úgy a körülmények, hogy a döntésemet megváltoztatom, de tudom, hogy akkor majd fogadókészség is kell a válogatott és az MLSZ oldaláról, és azt is, hogy ez egyáltalán nem garantált".

Gera arról is beszámol, hogy a mai "nem egy hirtelen jött, és előzmények nélküli döntés" volt. Az elmúlt hónapokban többször azt érezte, a kapitány nem bízik benne igazán, ő pedig nincs egy hullámhosszon Koemannal, emellett a válogatottnál uralkodó hangulat sem tetszett neki.

Gera blogjában így emlékszik koppenhágai mellőzésének körülményeire: "A szombati, lisszaboni meccs után hétfőn beszéltünk Koemannal, aki az edzésen félrehívott, kérdéseket tett fel, kritikát fogalmazott meg, és volt köztünk nézetkülönbség. A felvetései után éreztem, van esélye annak, hogy nem kapok helyet a csapatban Dánia ellen, de természetesen igyekeztem bebizonyítani, helyem van a kezdők között. Azután sajnos kedden elkéstem egy találkozóról, mert rosszul tudtam az időpontot, így öt perccel később jelentem meg. Ez hiba volt, aminek a következményeit nyilván viselnem kell".

Gera-bomba Belfastban, az északírek elleni meccsen:


A középpályás elmondása szerint a szerdai átmozgató edzés után Erwin Koeman félrehívta és közölte, hogy este a kispadon sem kap helyet. Ezt követően határozott úgy, hogy "a korábban meghozott döntést" azonnal közli a kapitánnyal, és jelezte, a jövőben nem kíván pályára lépni a válogatottban. A 30 éves futballista 2002. február 13-án, Limasszolban, egy Svájc elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be a nemzeti tizenegyben, s eddig 18-szor volt eredményes.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke az [origo] érdeklődésére nem kívánt részletekkel szolgálni a Gera-üggyel kapcsolatban, mindössze annyit mondott, korai lenne az esetleges következményekkel foglalkozni.