Vágólapra másolva!
Németh Krisztián nincs a legjobb erőállapotban, ezért Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi edzője csak csereként számít rá a 20 éven aluliak egyiptomi világbajnokságának pénteki bronzmérkőzésén.

A Costa Rica elleni találkozón a Liverpool AEK Athénban játszó támadója helyén az elődöntőben gólt szerzett Futács Márkó kezd majd Simon András mellett. "Németh Krisztián jelezte, hogy a fertőzését követően úgy érzi, még nem százszázalékos a fizikai állapota, ezért határoztam úgy, hogy ezúttal nem jelölöm a kezdőbe, ugyanakkor annak lehetőségéről nem kell lemondanunk, hogy a csatár a végjátékban pályára lépjen, hiszen sérülés nem akadályozza a játékban" - mondta az mlsz.hu-nak a vezetőedző. "Hasonló a helyzet Simon Ádámmal, aki szintén nem tökéletesen egészséges a két nappal ezelőtti gyomorrontását követően, ő is a kispadon kap helyet."

A korábban valószínűsített összeállításhoz képest egy változás van még, a Ghána ellen nagyot hibázott Présinger Ádám helyett Zámbó Bence játszik majd bal hátvédet. A csapatba visszatért a Ghána ellen eltiltott Koman Vladimir és Szekeres Adrián is. A mérkőzés Kairóban 17 órakor kezdődik.

A magyar kezdőcsapat:
Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János, Zámbó Bence - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Kiss Máté, Koman Vladimir - Futács Márkó, Simon András