Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága lezárta az ominózus petárdaügyet. Lipcsei Gábort, a Ferencváros masszőrjét a testület felmentette, mert a rendőrségi szabálysértési eljárás során nem igazolódott be, hogy a gyúró a Debrecen-Ferencváros bajnoki mérkőzésre pirotechnikai eszközöket vitt be a stadionba, vagy adott át bárkinek.

A fegyelmi bizottság az Újpestet, a Kecskemétet és a Ferencvárost is többszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta, mert a klubok szurkolói tiltott pirotechnikai eszközöket használtak a lelátón.

Az Újpest - MTK mérkőzésen történt rendezési hiányosságok és szurkolói rendzavarások - pirotechnikai eszközök használata - miatt az Újpest, mint visszaeső 200 ezer forint pénzbüntetést köteles fizetni.

A Kecskemét - Ferencváros mérkőzésen történt rendezési hiányosságok (a hazai rendezők nem biztosították kellően a vendégszektort) miatt a Kecskemét - mint visszaeső - soron következő hazai bajnokiján köteles tíz fővel emelni a rendezői létszámot, ezen a mérkőzésen szövetségi ellenőrt kell fogadnia, viselni az eljárás költségeit, továbbá 100 ezer forint pénzbüntetést is fizetnie kell.

Az FTC (amelynek szurkolói tiltott pirotechnikai eszközöket használtak, és a meccs végén néhányan a kerítésen is átugráltak) - ugyancsak, mint visszaeső - 400 ezer forint pénzbüntetést kapott.