Vágólapra másolva!
Nagyszabású ünnepség keretében köszöntötték és díjazták hétfőn a telki edzőközpontban az U20-as labdarúgó-válogatottat, amely alig egy hónapja bronzérmes lett az egyiptomi világbajnokságon.

A stáb valamennyi tagja, a játékosok, a szponzorok és a torna elejétől helyszínről tudósító újságírók egyaránt emlékplakettet vehettek át a magyar szövetség (MLSZ) elöljáróitól, továbbá az MLSZ elnökségének múlt csütörtöki döntése értelmében a gárda korábbi edzői, Both József és Sisa Tibor a Magyar Labdarúgásért érdemérem ezüst-, míg Egervári Sándor jelenlegi tréner a díj aranyfokozatát vehette át.

Scheer Sándor elnökségi tag, aki Veres Tiborral a kezdetektől személyesen szponzorálta a csapatot, átadta Koman Vladimir csapatkapitánynak az együttes kiemelkedő teljesítményéért járó 80 millió forintos prémiumról szóló csekket, amelyből 20 millió járt a csoportgyőzelemért, s további 20-20 milliót ért a nyolcad- és negyeddöntőben, illetve a bronzmérkőzésen aratott győzelem.

"Azt hittem egy nullával több lesz a csekken, de ez is jó" - viccelődött Koman Vladimir, aki dedikált mezt adott viszonzásul Scheernek. "Büszkék vagyunk magunkra, mert úgy érezzük, hatalmas sikert értünk el, de egy nappal se maradtunk volna tovább Egyiptomban, már nagyon vártuk, hogy hazaérkezzünk".

Forrás: MTI

Az MLSZ elnökségi tagja, Scheer Sándor adta át a pénzjutalmat az U20-as válogatott csapatkapitányának

Elsőként Szepesi György köszöntötte a csapatot: az MLSZ örökös tiszteletbeli elnöke kijelentette, az 1984-es ifjúsági Európa-bajnoki cím óta nem érte ekkora öröm a magyar szurkolókat. Kiemelte, hogy számára a futball örök szerelem, s az tetszett neki különösen, hogy mindvégig látta a tüzet a futballistákban, akik az utolsó percig küzdöttek, s ez vezetett eredményre.

"A Honduras elleni nyitómeccsen elszenvedett kínos, 3-0-s vereség után Koman Vladimir csapatkapitány azt kérte, hogy a játékosok edzők nélkül üljenek le átbeszélni a történteket. Egervári Sándortól fantasztikus pedagógiai húzás volt, hogy ehhez hozzájárult" - adta meg a siker titkát az egykori kiváló sportriporter, aki nem mulasztotta el felidézni a magyar labdarúgás legemlékezetesebb sikereit és dobogós helyezéseit.

Dunai Antal csapatvezető szintén úgy vélte, a megalkuvás nélküli játék vezetett sikerre, a csapat vesztett állásban is hitt magában, s a lefújás pillanatáig nem adta fel a küzdelmet.


"Történelmi példával élnék. A spártaiak 300 hős katonája Leonidasz vezetésével vereséget szenvedett a több tízezres perzsa seregtől, de ez a hőstett példát mutatott és erőt adott egész Spártának, amely később a négyszeres túlerőben lévő perzsákat legyőzte a döntő csatában. Az U20-as válogatott sikere fogalom lesz, mindig pozitív példaként fogják emlegetni" - mondta Kisteleki István MLSZ-elnök.

Hozzátette, egy igazi csapat erőn felül tud teljesíteni, s egy ilyen kis ország is ki tud törni, mint azt ez az együttes bebizonyította. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy minden nap meg kell mutatni, hogy jó csapatot alkotnak, nem szabad megelégedni egy pillanatra sem, mert rögtön jön a következő kihívás, mint például a pénteki U21-es Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés az olaszok ellen.