Vágólapra másolva!
Pintér Ádám nem jelent meg azon a meghallgatáson, amelyre a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága hívta be azt a három labdarúgót, akiket korábbi nyilatkozataik alapján megpróbáltak rávenni válogatott mérkőzések manipulálására. Az MTK játékosa azt mondja, nem értesítették a meghallgatásról, és nem is tudott róla, hogy az MLSZ-be várják. Somodi Bence az ügyvédével érkezett, a jogi képviselő azt állítja, a kapus már tavaly októberben jelentette az MLSZ-nek a bundázási kísérletet. 

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden egy órára hívta be a szövetség székházába azt a három labdarúgót, akik korábban úgy nyilatkoztak: telefonon megpróbálták rávenni őket, hogy elcsalják a magyar utánpótlás-válogatott egy-egy mérkőzését. Pintér Ádámot állítólag a tavaly szeptemberi, szerbiai U21-es Eb-selejtező (0-8) előtt környékezték meg, Présinger Ádámot és Somodi Bencét pedig pár héttel később a Szlovákia elleni Alpok-Adria-kupa meccset (1-4) megelőzően próbálták rábeszélni a csalásra. Mindannyian azt mondták, hogy azonnal visszautasították az ajánlatot, de míg Pintér és Présinger azt állítja, hogy ismeretlen számról keresték őket, addig Somodi ismerte a hívót, a kilétét azonban nem akarta a nyilvánosság előtt felfedni.

Ezt az MLSZ-ben sem tette meg, ám Helmeczy László alelnök szerint nem is tanácsolták a futballistáknak, hogy neveket mondjanak. "Féltjük a jószándékű játékosokat, mert egy olyan bűnözői hálózattal állunk szemben, amely mindenre képes, az MLSZ pedig nem biztosíthat számukra tanúvédelmet, ezt csak a nyomozóhatóságok tehetik meg" - mondta Helmeczy .

A játékosokat Retteghy István, a fegyelmi bizottság elnöke hallgatta meg egy külön-külön félórás beszélgetésen, amelyre Somodi a jogi képviselőjével, az Újpest ügyeiben is eljáró Dányi Szilárddal érkezett.

Dányi a meghallgatás után nemigen engedte Somodinak, hogy szóba álljon az újságírókkal, aki így csak annyit mondott, tiszta a lelkiismerete és nem követett el semmit. Beszélt viszont Dányi, aki csodálkozik azon, hogy az MLSZ csak most kezdte vizsgálni a bundaügyet, hiszen szerinte ügyfele már a megvesztegetési kísérlet után, azaz 2008 októberében jelentette a szövetségnek, hogy megkeresték.

Helmeczy erre később azt mondta, ez az állítólagos jelentés egyetlen elnökségi taghoz sem jutott el, valószínűleg megrekedt edzői szinten, hiszen korábban Somodi és Vass Ádám azt nyilatkozta, hogy utánpótlás-válogatott akkori szakvezetőjének, Wilco van Buurennek szóltak az esetről. Az [origo] ezt követően beszélt a holland edzővel, ő azonban nem akart válaszolni arra az egyszerű kérdésre, hogy valóban jelentették-e neki a játékosok a vesztegetési kísérletet.

Noha az MLSZ korábban már jelezte, hogy meghallgatásról szóló jegyzőkönyvet elküldik majd a bundaügyben vizsgálódó Nemzeti Nyomozó Irodának, Dányi szerint nem tudni, mi lesz a jegyzőkönyv további sorsa, amelyet - bár ettől nem tart - "tíz perc múlva akár az internetre is feltehetnek." Dányi ezen kívül megkérdőjelezte a meghallgatás értelmét is, mert mint mondta, "sportszakmai szabályok szerint lejárt az egyéves elévülési idő".

Présinger Ádám ugyancsak elhárította a sajtó kérdéseinek többségét, jelezve, hogy korábbi nyilatkozatánál nem tud többet mondani. Annyit árult el még a történtekről, hogy magyarul próbálták megvesztegetni, de azt nem közölte, mennyi pénzt ajánlottak neki.

Pintér Ádámot hiába várták az MLSZ székházában, körülbelül másfél óra után fel is hívták az MTK játékosát, aki meglepetten reagált a hívásra, mondván, őt senki értesítette, és nem is tudott a meghallgatásról. Az MLSZ illetékesei azt mondták, ők a játékosok klubjainak küldték el a meghallgatáról szóló értesítést.

Retteghy István az [origo]-nak elmondta, Pintér távolmaradásának semmilyen következménye nem lesz, mivel ez csak egy meghallgatás volt, nem pedig fegyelmi tárgyalás.

Fél három körül még nem érkezett meg a szintén beidézett Potoczki Tamás, a Szigetszentmiklós ügyvezetője sem, ő azonban később befutott az MLSZ-székházba. Potoczki korábban arról nyilatkozott, hogy egy játékosát megpróbálták megvesztegetni a Kaposvölgye elleni kupameccs előtt.

A meghallgatások után az MLSZ közölte, a szövetségben ad hoc bizottság alakult a nemzetközi fogadási botránnyal kapcsolatban, ennek szóvivője Knézy Jenő lesz. A sajtótájékoztatón a szövetség rendkívül hasznosnak ítélte a keddi meghallgatásokat, amelyek alapján a feljelentés-kiegészítést tesz a Magyar Nemzeti Nyomozó Iroda felé.