Vágólapra másolva!
Szerdán Pintér Ádám utánpótlás-válogatott labdarúgót is meghallgatta a magyar szövetség megbízásából a Retteghy István vezette ad hoc bizottság a bundaügygel kapcsolatban. A játékos mindenben együttműködött a szövetség embereivel.

Az MTK védőként és középpályásként is bevethető játékosát eredetileg keddre hívták az MLSZ-székházba, amikor Présinger Ádám és Somodi Bence, továbbá Potoczki Tamás, a Szigetszentmiklós ügyvezetője számolt be vesztegetési kísérletről. Aznap Pintér azt üzente, nem hogy tudott az eseményről.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a játékos mindenben maximálisan együttműködött, a kért információkat az üggyel kapcsolatban a testület tudomására hozta. Az MLSZ az ügyben felvett jegyzőkönyvet, ahogy kedden a másik három meghallgatás során is, azonnal továbbította a vizsgálatot lefolytató Nemzeti Nyomozó Iroda részére.

"Az MLSZ múlt keddi feljelentése után pénteken feljelentés-kiegészítést kért a Nemzeti Nyomozó Iroda" - mondta kedden Helmeczy László, az MLSZ alelnöke. "A mostani meghallgatással ennek tesz eleget az MLSZ, ugyanis az elmondottakról készült jegyzőkönyvet futárral azonnal megküldjük a Nemzeti Nyomozó Iroda illetékeseinek, akik ezután rendelhetik el a nyomozás megindítását."

Az MLSZ múlt kedden tett büntető feljelentést ismeretlen tettesek ellen. A Nemzeti Sport hétfőn közölte két utánpótlás-válogatott labdarúgó, Somodi Bence és Pintér Ádám nyilatkozatát, akik elismerték, hogy megpróbálták őket megvesztegetni válogatott összecsapások előtt. Eszerint Somodit a 2008. október 15-ei, Szlovákia elleni U20-as Alpok-Adria Kupa-találkozót megelőzően, Pintért pedig a 2008. szeptember 7-ei, Szerbia elleni U21-es Eb-selejtező előtt keresték meg. A szlovákok 4-1-re, a szerbek 8-0-ra nyertek. A lap szerdai számában szólalt meg Présinger Ádám, aki arról beszélt, hogy őt is megkeresték a szlovákok elleni Alpok-Adria-kupa-meccs előtt, de társaihoz hasonlóan elutasította az ajánlatot.