Vágólapra másolva!
Csaknem öt órán keresztül  üléseztek szerdán a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagjai Telkiben. A tárgyalóteremből kilépő Kisteleki István mosolyogva nyilatkozott az [origo]-nak, az MLSZ elnöke azt állítja, hogy soha nem bundázott, az erről író újságot pedig azért nem perelte be, mert nem olvasta.

- Nem került szóba az ön állítólagos 1987-es bundaügye, amelyet a húsz évvel ezelőtti Sport Plusz-írást előbányászva most a Bors melegített fel? - kérdeztük Kistelekit.
- Az ülésünk utolsó 27 másodpercében került szóba, a felvetésre én annyit válaszoltam, hogy soha nem bundáztam. Ezt a választ elfogadták az elnökségi tagok.

- Akkor ön szerint szóra sem érdemes a Bors által megfogalmazott vád?
- Bulvárlapokat nem olvasok, nem foglalkozom az üggyel.

- Ön azt nyilatkozta a lapban, hogy soha nem volt ön ellen bundavád. De ezek szerint mégis volt 1989-ben, nem?
- Az nem vád volt, vád az, amivel szemben a bíróságon kell megvédenem magam. Nem olvasom sem a Sport Pluszt, sem a Borsot.

- Ha nem volt igaz a Sport Plusz 1989-es felvetése, akkor miért nem perelte annak idején a lapot?
- Mert nem olvastam a cikket.

- És most miért nem perel?
- Ki mondta, hogy nem fogok perelni?

Kovács Péter, az Újpest tulajdonosa - aki a szerdai Nemzeti Sportban kilátásba hozta, hogy kérdőre vonja Kistelekit a bundaváddal kapcsolatban - sokak meglepetésére nem vetette fel a témát az elnökségi ülésen.

- Miért nem, Kovács úr?
- Egy elnökségi tagtársam hozta fel, mire Kisteleki azt felelte, hogy ő nem bundázott.

- És ön ennyivel beérte?
- Én megismételtem: Pista, a szemembe mondod, hogy nem bundáztál? És ő a szemembe mondta. Erre mit kellett volna lépnem?

- Nem tudom.
- Azért kíváncsian várom a további fejleményeket. Mindenesetre fenntartom, hogy aki ilyesfajta ügybe keveredett, annak le kell mondania MLSZ-elnöki tisztségéről.

- Úgy érti, ha a vádak bebizonyosodnak?
- Igen, ha a vádak bebizonyosodnak.

Dunai Antal, az MLSZ alelnöke arról beszélt, milyen kérdéseket tettek fel Erwin Koeman szövetségi kapitánynak, akinek beszámolóját a jelen lévő tizenegy elnökségi tag végül egyhangúlag elfogadta.

"A bátor támadószellem hiányát hiányát tettem szóvá, hogy az utolsó két hazai vb-selejtezőnkön, Svédország és Portugália ellen miért egy csatárral, és tulajdonképpen taktika nélkül álltunk ki. És azt is hiányoltam, hogy azok a sztárjaink, akik klubcsapataikban káprázatosan futballoznak - mint például Dzsudzsák Balázs Eindhovenben -, miért nem mutatták ugyanazt, vagy megközelítőleg ugyanazt, amit a klubjukban."

- És Koeman mit mondott erre?
- Hogy nem igazán tudja. Meg hogy nincs kizárva, a klubjukban jobbak a partnerek.

- Mi nem tetszett még?
- Az, hogy volt két meccsünk, amelyet negyvenezer néző előtt játszottunk, és tulajdonképpen kedvező helyzetben voltunk a mérkőzések előtt. És csak óvatoskodtunk, pedig mi játszottunk itthon, és nem volt semmi okunk arra, hogy féljünk.