Vágólapra másolva!
Bár a Ferencváros is le szerette volna igazolni, az angol negyedosztályú Lincoln Citytől végül az angol ötödik ligában szereplő Luton Townhoz írt alá Kovács János. A 193 centis védőt januárban tette szabadlistára a klubja, és angol lapértesülések szerint több ajánlat közül választhatott.

"A legnagyobb esély Kovács János érkezésére van" - nyilatkozta Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója január 19-én az InfóRádiónak, hozzátéve, hogy a középpályára is várnak két embert, sőt a csatársor is erősítésre szorul. Az elmúlt napokban nem igazolt senkit a Fradi, és immáron az is bizonyos, hogy a legesélyesebb érkező, Kovács János sem lesz a zöld-fehéreké.

A 24 éves védő - aki korábban megerősítette, hogy tud az FTC érdeklődéséről - ugyanis az angol ötödosztályú Luton Town ajánlatát fogadta el, pedig a hírek szerint a harmadik ligás Southend United és a Lincolnhoz hasonlóan a League Two-ban szereplő Barnet is érdeklődött iránta.

Kovács 2003 és 2005 között egy mérkőzést játszott az MTK-ban, és azóta Angliában szerepel. Első három légiós évében a Chesterfielddel megfordult a harmadik vonalban is, összesen 57 mérkőzésen két gólt szerzett.

A pályafutását csatárként kezdő játékos 2008-ban igazolt a Lincoln Cityhez, ahol ugyan a szurkolók egyik kedvencének számított (a 2008-2009-es szezonban az év játékosának választották), ám idén januárban rejtélyes okok miatt átadólistára tette őt a csapat edzője, a volt angol válogatott Chris Sutton. Tavaly november óta nem játszott egyetlen találkozón sem, míg január 26-án közös megegyezéssel szerződést bontott csapatával.

Kovács az 1959-ben FA-kupa-döntőig menetelő, illetve 1988-ban Ligakupa-győztes Luton Townhoz mindössze fél évre írt alá, így nyáron az FTC újra megpróbálkozhat a szerződtetésével.

A védő szerdán a Histon elleni, idegenbeli bajnokin rögtön kezdőként mutatkozhat be új klubjában, amely óriási örömhírként tette közzé hivatalos honlapján, hogy sikerült leigazolni a magyar játékost.