Vágólapra másolva!
A Ferencváros azt szeretné, ha a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) eltörölné a csapat első tavaszi fordulóra érvényes zártkapus büntetését. A fővárosi együttesnek február 20-án a Szombathelyi Haladás ellen kell pályára lépnie hazai pályán üres lelátók előtt.

A zöld-fehéreket a Diósgyőr elleni október 31-i találkozót követően büntette meg az MLSZ fegyelmi bizottsága három zártkapus mérkőzésre, mivel a szurkolóik botrányt okoztak.

A döntésnek megfelelően a Ferencváros ezt követően hátralevő két hazai őszi találkozóját, a Győr és a Honvéd ellen nézők nélkül játszotta le, ám Berki Krisztián, a klub vezérigazgatója most levélben arra kérte a szövetséget, hogy a tavaszi nyitófordulóban már a szurkolók is ott ülhessenek a stadionban.

Berki a levelében kiemeli, hogy a klub által télen meghozott intézkedések következtében garantálni lehet, hogyha bárki is rendbontást idézne elő, nem kerülheti el a felelősségre vonást.

A sportvezető mindezek mellett leszögezi azt is, hogy a klub a mérkőzés teljes jegybevételének az ötven százalékát felajánlaná a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség részére.