Vágólapra másolva!
Április 28-ig, az MLSZ következő elnökségi üléséig kell döntenie Csányi Sándornak, az OTP Bank vezérének, hogy indul-e a szövetség elnöki tisztjéért. Csányi szakemberei addig átvilágítják a szövetséget.

Május 29-én választhat új elnököt az MLSZ, melynek éléről február 27-én távozott Kisteleki István. A szövetség vezetésével ideiglenesen Nemes Ferenc alelnököt bízták meg, Csányit pedig március 24-én kérték fel hivatalosan az elnöki tisztség betöltésére.

Az elnökválasztást előkészítő bizottságtól a Népszava úgy értesült, a bankvezér átvilágíttatja a szövetséget, a szakemberei elemzik az összes rövid- és hosszútávú szerződést, a bajnoki küzdelmekre kötött televíziós megállapodásokkal együtt. A vizsgálatok során különösen hangsúlyos a FIFA és az UEFA jelentős támogatásával - a 2,4 milliárd forintos összköltségből 800 milliót a nemzetközi és európai szövetség fizetett -, illetve a Magyar Fejlesztési Banktól felvett 1,4 milliárd forintos hitelből épült telki edzőközpont kihasználtságának és a hiteltörlesztés feltételeinek tanulmányozása, írja az újság.

Az átvilágítás azt jelenti, hogy Csányi nem zárkózik el a feladat elől, de semmit sem szeretne elkapkodni - a lap értesülései szerint ugyanakkor a klubok gazdálkodásával nem foglalkozik a bankvezér.