Vágólapra másolva!
Egy este két döntőt rendeznek jövő szerdán a kecskeméti Széktói-stadionban, a labdarúgó Ligakupa és a női Magyar Kupa 2009/2010-es szezonjának az utolsó meccseit. A férfi kupafináléban Debrecen-Paks, a női MK-döntőben pedig FTC-MTK csata dönt a trófea sorsáról. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tervei szerint jövőre akár külföldi csapatok is indulhatnak a Ligakupában.

Róka Géza, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára Kecskeméten elmondta, hogy a három éve indított Ligakupáról pozitív és negatív kritikákat is lehetett hallani, de az MLSZ úgy látja, a sorozat kifejezetten hasznos, mivel szereplési lehetőséget kapnak a mérkőzéseken a fiatalabb játékosok is. A főtitkár kijelentette, hogy a következő kiírásban változni fog a sorozat: elképzelhető, hogy tovább bővül az indulók létszáma, de szó van külföldi csapatok meghívásáról is.

Bartha Zsolt, a DVSC-Teva ügyvezetője szerint minden sorozatban szeretnének elöl végezni, s erre az első és a második osztályban, valamint a Ligakupában és a Magyar Kupában is van esélyük. A debreceni sportvezető elmondta: komolyan vették a Ligakupát, amit bizonyít, hogy hat mérkőzésükből ötöt megnyertek, persze a szakmai stáb minden meccs előtt figyelembe vette a játékosok fizikai állapotát is.

Haraszti Zsolt, a paksiak ügyvezetője a négy éve az első osztályba feljutott csapat életében fontos eseménynek nevezte a döntőbe jutást, amelyben természetesen a győzelem a céljuk.

Turtóczki László az MTK női csapatának a vezetőedzője szerint a női labdarúgás felfelé ívelő szakaszban van, amit bizonyít a válogatott szereplése. Hevesi Tamás, az FTC női csapatának vezetőedzője szerint a világranglistán elfoglalt 34. hely elismerésre méltó, még akkor is, ha nem olyan népszerű a női foci, mint a férfiaké.