Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB III Alföld csoportjának az utolsó helyén álló Battonyai TK vezetése vesztegetési kísérlet miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. A Békés megyei kisváros csapatának néhány játékosa - a Beol.hu cikke szerint - a saját klubja ellen fogadott az utóbbi hetekben.

A battonyaiak egyik vezetője hétfőn beszélt a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékeseivel, akik a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) irányították őket. A Battonyai TK ismeretlen tettesek ellen tesz feljelentést, a gyanú szerint a battonyai focisták saját csapatuk ellen fogadtak - írja a Beol.hu.

"Még most sem hiszem el, noha sok jel arra mutat, hogy a játékosaim közül néhányan saját csapatuk ellen fogadtak. Az így szerzett nyeremény jelentősen meghaladhatja azt a juttatást, amit egy győzelem után itt kaphatnak" - mondta az NB III Alföld csoportjában utolsó helyezett Battonyai TK edzője, Mákos Árpád a 168 Óra Online-nak.

A nemrég még stabil középcsapatot ugyan sérüléshullám sújtotta, ám a tréner szerint más okok is szerepet játszhatnak a rossz szereplésben. Az Alföld csoportban a vereségeknek tulajdonképpen nincsen következményük, hiszen csak tizenhárom csapat szerepel a bajnokságban, így nem lehet kiesni.

Mákos Árpád az utóbbi időben több gyanús jelre is felfigyelt, például, hogy a hétközi edzéseken remeklő játékosai közül a hétvégi meccseken többen nagyon rosszul, lélektelenül játszottak.

"Többször a 70. percig jól álltunk, de az utolsó 20 percben mindig úgy alakult a mérkőzés, hogy vesztettünk. Ez nem írható az állóképesség számlájára. Néhány játékosom úgy jött le a pályáról, hogy nem volt sáros a meze és nem izzadt meg" - mesélte a battonyai tréner.

A tréner bundára gyanakodik, és azt is kiszámolta, ha egy 2,75-ös oddsra valaki feltesz 15 ezer forintot, és bejön a tippje, akkor sokkal több lehet a nyereménye (ez esetben 41 220 forint), mint az a juttatás, amit az egyesülettől kapna egy esetleges győzelemért.

A szakvezető a 168 Óra Online-nak azt is elárulta: edzőkollégáival is beszéltek már arról, hogy időnként nagyon furcsa eredmények születtek az NB III Alföld csoportjában, így az sem elképzelhetetlen, hogy a fogadási botrány gyanúja az egész csoportot, netán a harmadvonal egészét is érintheti.

A Nemzeti Sport szerint a csapat három játékosa azt kérte egy negyediktől, játsszon úgy, hogy veszítsen a Battinyai TK. A megkeresett labdarúgó azonban jelentette az esetet a csapat edzőkéne és vezetőinek. A szakemberek ezek után öt fordulón át figyelték a játékosokat - a csapat mindegyik meccset elveszítette -, és miután úgy vélték, gyanújuk igazolást nyert, jelentették az ügyet. A gyanúba kevert labdarúgók nevét egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni, az NNI-nek írt feljelentésben - a sportnapilap szerint - nemcsak az esetet jelentő játékost nevezik meg, hanem a vesztegetési kísérlet résztvevőit is.