Vágólapra másolva!
Nagy hőségben és csatában 2-0-ra győzött a Győri ETO FC labdarúgócsapata a kazah FK Atirau vendégeként az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.

Eredmény, Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Atyrau (kazah) - Győri ETO FC 0-2 (0-2)
Munajsi Stadion, 8000 néző
v.: Verbist (belga)
Atirau: Sabanov - Zsumabajev, Vorotnyikov, Alijev, Crnogorac - Szahalbajev (Larin, 76.), Sakin, Pejkrisvili (Csurejev, 84.), Kosztrub - Mamonov, Frunza (Hizsnyicsenko, 61.)
Győr: Stevanovic - Babic, Djordjevic, Stanisic, Szabó O. - Koltai (Ceolin, a szünetben), Fehér Z., Pilibaitis, Copa - Kink (Bugerra, 65.), Alekszidze (Trajkovic, a szünetben)
gól: Pilibaitis (26.), Bugerra (88.)
sárga lap: Sakin (20.), Frunza (44.), Zsumabajev (86.), illetve Babic (17.), Fehér Z. (77.), Bugerra (79.)

Ritkán nyer magyar futballcsapat Kazahsztánban, erre a bravúrra korábban mindössze a Budapest Honvéd volt képes, miután 2008 júniusában az Intertotó-kupában 2-1-re verte a Zsetiszut. Az UEFA-kupa 2006-2007-es selejtezőjében az FC Fehérvár kapott ki 2-1-re a Karjat Almatitól, a 2008-2009-es kiírásban a Debrecen játszott 1-1-et a Sahtyor Karagandi otthonában, míg tavaly ugyanabban a sorozatban a Haladás kapott ki 2-1-re az Irtisz Pavlodartól.

Az elmúlt öt évben immáron az ötödik kazah csapattal került szembe magyar együttes, ezúttal a Győri ETO utazott el Atirauba, hogy az Európa Liga-selejtező 2. fordulójában lejátssza első mérkőzését.

A nagy hőségben lejátszott találkozón a 26. percben szerzett vezetést a magyar csapat, Szabó jobb oldali szögletét a hosszú oldalon a teljesen üresen maradt Pilibaitis kapásból lőtte a jobb felső sarokba (0-1).

Fordulás után Stevanovic kapusnak kellett néhány távoli lövést hárítania, egyenlítés helyett azonban a 88. percben jött a megnyugtató újabb ETO-gól. Ezúttal Ceolin csapta be átemelős csellel a rátámadó védőt, majd középre játszott Bouguerrának, aki közelről a hálóba lőtt (0-2).

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Győrben, ám az, hogy továbbjutása esetén melyik csapattal találkozik Pintér Attila együttese, már pénteken kiderül, ugyanis ekkor sorsolnak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában.