Vágólapra másolva!
Közepes színvonalú mérkőzésen hatalmas kapusbaki után szerzett vezetést az élvonal újonca, a Siófok, amit csak a második félidő közepén tudott kiegyenlíteni a játékában kevés elképzelést felmutató Videoton.

Soproni Liga, 1. forduló
BFC Siófok - Videoton 1-1 (1-0)
Siófok, 6000 néző
v.: Németh Á.
Siófok: Molnár - Mogyorósi, Graszi, Novák, Fehér - Ribeiro (Roni 78.), Kecskés, Kanta Sz. (Tusori 19.), Ludánszki, Piller (Délczeg 64.) - Sowunmi
Videton: Bozsovic - Andjic, Lipták, Horváth G., Hídvégi (Szakály D. 65.) - Sándor Gy., Farkas B., Elek - Nagy D. (Nikolic 76.), Vujovic, Gosztonyi (Lencse 46.)
gól: Sowunmi (32.), ill. Vujovic (62.)
sárga lap: Piller (38.), Sowunmi (53.), Mogyorósi (76.), Ribeiro (78.), Ludánszki (88.), ill. Farkas B. (85.)

Az első félidőben egy szerencsés, kapushibából esett góllal került előnybe a Siófok. Sowunmi két fehérvári védő között nyolc méterről kapura pöccintette a labdát, amit Bozsovic kapus beszerencsétlenkedett a kapuba. Az összecsapást az első félidőben inkább a küzdelem jellemezte, helyzet alig adódott. A vendégek ugyan többet birtokolták a labdát, de a Siófok jól tömörült a saját térfelén, és a Videoton játékosai nem tudták olyan gyorsan járatni a labdát, hogy azzal megbontsák a hazai védelmet.

A második játékrészben megélénkült az iram, a fehérváriak egy siófoki labdavesztés után kiegyenlítettek. A várt fehérvári rohamok elmaradtak, a balatoniak továbbra is egyenrangú partnerek voltak, amit jelez, hogy ők jártak ebben a játékrészben legközelebb a gólszerzéshez, ám Délczeg Andicon megpattanó lövése a kapufát találta el. Bár az is igaz, hogy Nagy Dániel és Lencse révén a második félidőben időnként már sikerült nagyobb nyomást kifejtenie a Videotonnak, igaz, ez csak két komolyabb helyzetet eredményezett.

A Videoton 1997 óta nem tud győzni Siófokon.

A 2. forduló programja:
augusztus 6., péntek:
Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 19 ó
augusztus 7., szombat:
Budapest Honvéd-MTK Budapest 17:30 ó
Lombard Pápa-Szolnoki MÁV FC 19 ó
Szombathelyi Haladás-ZTE FC 19 ó
Kecskeméti TE-ERECO - Ferencváros 20 ó
augusztus 8., vasárnap:
Paksi FC - DVSC-TEVA 17:30 ó
Győri ETO FC-BFC Siófok 20 ó
Videoton FC-Vasas 20 ó