Vágólapra másolva!
Csányi Sándor felülvizsgáltatná a labdarúgó-bajnokság menetrendjét a meccseket közvetítő tévétársaságokkal, derült ki az MLSZ kedd esti elnökségi ülésén. A cél egy, a szakmai érdekeket jobban figyelembe vevő rendszer kialakítása.

Kedd este tartotta soros ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség. Egervári Sándor szövetségi kapitány arra kérte a testületet, hogy a válogatott mérkőzéseket megelőző hétvégén a nemzeti együttesbe játékosokat adó csapatok vasárnap ne lépjenek pályára bajnoki mérkőzésen, írta a szövetség honlapja.

Az elnökség felhatalmazta Csányi Sándor elnököt, hogy kezdeményezze az NB I-es mérkőzéseket közvetítő televíziós társaságokkal a bajnoki beosztás gyakorlatának felülvizsgálatát, a jelenleginél kiegyensúlyozottabb, stabilabb, a klubok és az MLSZ szakmai érdekeit jobban figyelembe vevő rendszer kialakítása érdekében.

Az ülésen elhangzott: van esély arra, hogy az MLSZ kezdeményezésére a klubok, valamint az illetékes televíziók akár az egész idényre előre megegyezzenek a mérkőzések pontos kezdési időpontjaiban.