Vágólapra másolva!
Elsősorban a támadásokra helyezi a hangsúlyt, ezért az ebben jeleskedő futballistáknak szán jelentősebb szerepet Egervári Sándor, a keddi, Moldova elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető a Telki edzőközpontban megtartott hétfői sajtóbeszélgetésen elmondta, már nem gondolnak a Svédországban 2-0-ra elvesztett pénteki összecsapásra, vasárnap óta csak a soron következő találkozóra koncentrálnak.

"Igyekeznünk kell a rivális térfelén megtartani a labdát, ennek megfelelően a támadókra nagyobb szerep hárul. Ezért azok a játékosok, akiknek a gólszerzés és a helyzetek kialakítása az erősségük, most több lehetőséget kapnak majd" - mondta Egervári.

A kapitány hozzátette, szeretné, ha a szurkolók és a gárda a keddi mérkőzésen közelebb kerülnének egymáshoz, és a válogatott kiszolgálná a közönséget. "A kisebb sérüléseket minden futballistánál sikerült rendbe hozni, s úgy érzem, mentálisan is helyre állt minden a svédországi találkozót követően, így felkészülten várjuk a moldovaiak elleni összecsapást, amelyen pontokat szeretnénk szerezni."

A játékosok közül a csapatkapitány Gera Zoltán bizakodó volt, s kiemelte a fantasztikus hangulatot, amelyet a szurkolók rendre megteremtenek a Szusza Ferenc Stadionban.

A tavalyi U20-as világbajnokságon bronzérmes, de az elmúlt hónapokban már rendszeresen a felnőtt keret tagjaként szereplő Koman Vladimir csalódottságának adott hangot, s mind a pénteki, mind az U21-es válogatott szombati veresége miatt is elkeseredett volt. A középpályás ugyanakkor kiemelte, mindenképpen meg kell mutatniuk, hogy többre képesek, s hazai pályán feltétlenül győzniük kell Moldova ellen.

Király Gábor, a válogatott rutinos kapusa hangsúlyozta: fontos, hogy az ígéreteket tettek kövessék, s a pályán valóban küzdjön, harcoljon a csapat.

Az összecsapás kedden 20.30-kor kezdődik Újpesten.

A várható kezdőcsapat: Király Gábor - Lázár Pál, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt - Huszti Szabolcs, Vadócz Krisztián, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs - Gera Zoltán, Rudolf Gergely