Vágólapra másolva!
Súlyos, 6-0-s vereséget szenvedett Újpesten a Marek Heinz kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó a Ferencváros a Soproni Liga 6. fordulójában. A mérkőzést háromszor félbe kellett szakítani, a két félidőben összesen 14 percet hosszabbított a játékvezető, a szünetben pedig a katalán Jimmy Jump tette illegális tiszteletét a pályán.

Soproni Liga, 6. forduló:
Újpest FC - Ferencváros 6-0 (2-0)
Szusza-stadion, 9000 néző
v.: Solymosi Péter
Újpest: Balajcza - Szokol (Kiss Z., 66.), Vermes, Takács Z., Pollák - Böőr (Simek, 63.), Egerszegi, Mitrovic, Simon K. (Matos, 93.) - Tisza, Rajczi
FTC: Ranilovic - Balog Z., Csizmadia, Junior, Andrezinho (Stanic, 59.) - Maróti (Adriano, 85.), Rósa, Józsi, Tóth B. (Kulcsár D., 69.) - Schembri, Heinz
gól: Simon K. (28.), Tisza (41., 92.), Rajczi (56., 72.), Mitrovic (61.)
piros lap: Heinz (39.)

Gyakorlatilag 20 percet kellett várni az első valamirevaló helyzetre a 207. Újpest-FTC derbin, akkor Simon Krisztián lövését védte Ranilovic. Többet támadott a Ferencváros, de helyzetig sem jutott el, míg a 28. percben az Újpest megszerezte a vezetést. Pollák balról ívelt pontosan, Simon érkezett, s a kapu közepébe fejelt (1-0).

A hazai szurkolók óriási pirotechnikai show-val ünnepeltek, a játék állt is pár percig. A vendégek megzavarodtak, a 39. percben Marek Heinz talpalt Takács felé, a játékvezető a szándékot is büntette, s kiállította a ferencvárosi csatárt.

A 41. percben Tóth Bence lövését védte Balajcza, két perccel később Böőr beadását Tisza csúsztatta a kapuba (2-0).

A négy perces hosszabbítást követően a szünet hozta az újabb látványosságot: ahogy az [origo]-nak megígérte, Jimmy Jump tiszteletét tette a rangadón, berohant a pályára, lőtt egy nagy gólt, majd a hason csúszó provokatőrt a biztonsági emberek húzták le a pályáról.

Forrás: MTI

Az 53. percben Rajczi lövése zúgott el a léc fölött, három perccel később azonban már nem hibázott a csatár. Egy korszerű, villámgyors támadás során Simon tette ki a labdát Tiszának, aki önzetlenül középre gurított, Rajczi pedig 10 méterről okosan lőtt a kapuba (3-0).

Az 58. percben Józsi adott pazar labdát Rósának, aki Balajczát találta telibe. A 61. percben folytatódott az Újpest-show, ezúttal egy lekészített labdát Mitrovic 20 méterről kegyetlenül bevarrt, a labda a lécről pattant a hálóba (4-0). A 67. percben ismét Rajczi került helyzetbe, de Csizmadiától szorongatva a bal kapufa mellé gurított.

A 72. percben Rajczi érkezett újra jól, ezúttal Simon adott be balról tökéletesen (5-0).

Forrás: MTI

A ferencvárosi szurkolók eddig bírták idegekkel, szétbontották a kerítést, rohamrendőrök futottak a pályára, Solymosi pedig félbeszakította a mérkőzést. Amit a szünetben füstbombázó újpesti drukkerekkel megtett Kovács Zoltán sportigazgató, azt megpróbálta Prukner László is, de ő nem értett szót a szurkolókkal.

"Egy Ferencváros akár otthon, akár idegenben nem állhat be védekezni. A kiállítás döntően hatott a mérkőzésre, én felvállaltam a bátor játékot, hátha találunk egy gólt 0-2 után, nem jött be" - mondta Prukner László a Sport TV-nek, amíg állt a játék. A mérkőzés 11 perces csúszással folytatódhatott, Balajcza kapuja mögött széttört székek romjai látszódtak a pálya szélén.

A 92. percben Simek kapott újabb remek labdát, a ferencvárosi védők szemmel verték lövését, amely a jobb kapufáról kipattant, az érkező Tisza viszont jobb felkarral a hálóba terelte a labdát (6-0).

A széteső vendégcsapatnak momentuma nem akadt, az Újpest ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyerte a derbit.