Vágólapra másolva!
A szövetség versenybizottsága hétfőn elutasította a Ferencváros óvását, melyet az Újpest elleni, 6-0-ra elveszített bajnoki találkozó után nyújtottak be a zöld-fehérek - közölte az MLSZ honlapja.

Elutasította a Ferencváros óvását az MLSZ versenybizottsága. "A bizottság a befizetett óvási díjat visszatartja, egyben kötelezi az FTC-t az Újpest képviselője által benyújtott, versenyügyi eljárással kapcsolatos 66 666 forint ügyvédi munkadíj nyolc napon belüli megfizetésére" - írja a szövetség honlapja.

Ugyancsak nyolc napja maradt a zöld-fehéreknek a határozat elleni fellebbezésre.

Miután többször megszakadt a játék a szeptember 11-i, 6-0-ra végződött Újpest-Ferencváros rangadón, a vendégek óvást nyújtottak be. A Fradi álláspontja szerint Solymosi Péter játékvezető műhibát követett el, mivel nem szakította félbe a mérkőzést.

"A Játékvezetői Bizottság (JB) megállapította, hogy a játékvezető nem követett el műhibát, tevékenységét a hatályos szabályzók és útmutatások alapján látta el" - közölte az MLSZ.hu. "A Versenyszabályzat szerint műhibát akkor követ el a játékvezető, ha ítélete mást tartalmaz, mint amit a játékszabályok az adott esetre előírnak."

"A JB megállapította, hogy a játékvezető a szabályoknak megfelelően járt el akkor, amikor a mérkőzést nem szüntette be, hanem annak folytatásáról és befejezéséről a játékvezető ellenőrrel, a szövetségi ellenőrrel, a szövetségi biztonsági ellenőrrel, illetőleg a szövetségi ellenőr segítségével a helyszínen tartózkodó rendőri egység parancsnokával folytatott egyeztetést követően döntött" - tette hozzá a szövetség honlapja.