Vágólapra másolva!
"Nem lesz könnyű dolgunk az igazi, régi catenacciót játszó San Marino ellen" - jelentette ki Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a pénteki Európa-bajnoki selejtezőről. Dzsudzsák Balázs szerint ha San Marinót nem tudjuk legyőzni, nincs miről beszélni.

A szakvezető a telki edzőközpontban hétfőn elmondta: a felkészülésre a megszokotthoz hasonlóan kevés idő van, a keret tagjai közül többen is játszottak még vasárnap, így a hétfői napon a regeneráció lesz a legfontosabb, s könnyed, laza edzés vár a futballistákra.

"Holnaptól tudjuk elkezdeni azoknak a taktikai elemeknek a gyakorlását, amelyeket szeretnénk megvalósítani a pénteki és a jövő keddi, finnországi mérkőzésen" - mondta Egervári. "Azt már a szurkolók is jól tudják, hogy sokszor az úgynevezett papírforma-találkozókat a legnehezebb megnyerni, mi is arra készülünk, hogy nem lesz könnyű dolgunk az igazi, régi catenacciót játszó San Marino ellen."

Szalai Ádám, a német labdarúgó-bajnokságban éllovas Mainz csatára elárulta, a klubcsapatával az elmúlt időszakban elért sikerek sokat lendítettek önbizalmán, és a válogatott összecsapásokhoz is erőt adnak.

"Egészen más érzés így elutazni a nemzeti csapathoz, hatalmas pluszt adnak azok az eredmények, amelyeket a Mainzzal eddig elértünk" - fogalmazott Szalai.

Koman Vladimir, az olasz Sampdoria légiósa óvatosan nyilatkozott a miniállam elleni mérkőzésről: "Sokszor láttuk már a futballban, hogy borult a papírforma, ezért biztosan nehéz mérkőzés elé nézünk, amelyen számunkra a győzelem a lényeg. San Marino valóban gyengébb, mint a többi csoportellenfél, de ez nem azt jelenti, hogy könnyen verhető." Koman azt is elárulta, mostanában jobban érzi a bizalmat a klubcsapatánál, ahol rendszeres játéklehetőséghez jut.

Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven középpályása egyszerűen foglalta össze gondolatait a pénteki összecsapással kapcsolatban: "Bárhogyan is nézzük, ha San Marinót nem tudjuk legyőzni, akkor nincs miről beszélnünk, ezért szóba sem jöhet, hogy ne szerezzük meg a három pontot."