Vágólapra másolva!
Blogbejegyzésben reagált kétmeccses eltiltására Mezey György, a Videoton edzője, akit a Pápa elleni bajnokin állítottak ki. A tréner emberibb hozzáállást várna a bíróktól, és különbséget tenne szándékos sértés és mérkőzés hevében kimondott szavak közt.

Mezey György múlt pénteken hevesen kritizálta Takács János játékvezetőt egy bajnoki mérkőzésen, aki ezért elküldte a kispadtól.

"A magyar futball sajnos e téren is fényévekre áll a nemzetközi szinttől. Nem feltétlenül az egyes mérkőzéseken hozott aktuális ítéletekre gondolok, inkább az edzők és a játékvezetők viszonyára" - fogalmazott blogjában Mezey.

"Ugyanazok a bírók itthon más szellemiségben vezetik a mérkőzéseket, mint például egy nemzetközi kupában. Az edző ül a kispadon és úgy érzi, a játékvezető a mérkőzésen kívül áll, mintha minden empátia hiányozna belőle" - folytatta a korábbi szövetségi kapitány, aki Puhl Sándor hozzállását nevezte követendő példának.

"Az egyik, általam helytelennek tartott ítéletére nem kellő hangnemben reagáltam. Puhl odajött és megkért, hogy üljek vissza a helyemre és nyugodjak meg. A meccs lement, a végén persze nem álltam meg, hogy ne nyilatkozzam le: az aznapi Puhllal esélyünk sem volt győzni. Másnap közös értekezleten vettünk részt. Arra számítottam, felém sem néz, hozzám sem szól majd, ám töltött egy kávét, odajött hozzám és azt mondta: Gyuri, beszéljük ezt meg. Nos, ez hiányzik ma az edző-játékvezető kapcsolatból" - fejtette ki a Videoton trénere.

Mezey - aki hiányolja, hogy évek óta nincsenek rendszeres találkozók az edzők és a játékvezetők között - szerint "különbséget kellene tenni a szándékos sértés és a mérkőzés hevében kimondott szavak között."

"A mérkőzéseken a játékvezetők, a játékosok és az edzők informális szerződést kötnek, a cél a futball jobbá tétele. Természetesen, ha valamelyikünk vét, az következményekkel kell, hogy járjon. Olyan azonban, hogy a három félből mindig csak egy maradjon hibátlan és érintetlen - nevesítve a bíró - nem létezik" - tette hozzá az edző.