Vágólapra másolva!
Háromszoros gólkirály, célja az ötszáz bajnoki találat elérése, noha már egy kis felesleg is van rajta, a válogatottba pedig még San Marino ellen sem szállna be. Tolna megye legjobb futballistája, Böde István az [origo]-nak beszélt a Tengelicen szerzett mesterhetesről, csapata, a Madocsa SE gyenge idénykezdéséről, és öccséről, aki Pakson profiskodik, mégis kevésébé érdeklődnek iránta a tévécsatornák.

A múlt hétvégén a Madocsa SE 6-3-ra verte a Gerjent a Tolna megyei másodosztályban. Az MSE hat góljából négyet Böde István lőtt, a hasonlóan kiugró teljesítmény azonban nem ritka nála. A legutóbb Tolna megye legjobbjának választott focista egy héttel korábban Tengelicen tette le a névjegyét: csapata 7-0-ra nyert, mind a hét gólt Böde lőtte.

Ha helyzet van, koncentrál

Bár az újságok Madocsai Ronaldónak és Madocsai Rooney-nak is hívták, a ráaggasztott nevekkel kapcsolatban a csatár kijózanító választ adott az [origo]-nak: "Igazából nincs becenevem, ezeket csak az újságírók találják ki."

A gólokat kíméletlen tempóban termelő Böde nyolc meccs után 22 találattal simán vezeti a góllövőlistát, különösebb titka azonban nincs, mint mondta, ha helyzetbe kerül, koncentrál. "Gerjenben a hat gólunkból kettőt fejjel szereztem, kettőt pedig pontrúgásból" - mesélt változatos módszereiről a tolnai tehetség, aki a Tengelicen hintett heteséről hűvösen csak annyit mondott: "Nyolcból hét helyzetet belőttem."

Kivételes gólérzékenységét talán profiként is kamatoztathatta volna a 28 éves játékos, ám most már ennek aligha jön el az ideje: "Már egy kis felesleg is van rajtam, úgyhogy ez nem kerül szóba, áprilisban pedig megszületett a lányom, azóta pláne nem."


Van, akit Rooney-ra, másokat Ronaldóra emlékeztet

Eljátszottunk a gondolattal, hogy a csatár - aki bevallása szerint kispályázni is csak télen szokott - az amatőrökből álló San Marino ellen akár a válogatottban is szerepelhetett volna. "Á, a válogatottal nem akarom összehasonlítani magam" - utasította el szerényen kérdésünket.

"Jó buli volt a portugálok elleni meccs"

Tény, Böde karrierje során a megye egyes Dunaföldvárban játszott a legmagasabb osztályban, ám ez csupán egyéves kitérőt jelentett a madocsai évek közben. Az alsóbb régiókban viszont kíméletlenül hasít a támadó: pályafutása során már több mint háromszáz gólt lőtt, és szeretné egyszer átlépni az ötszázas álomhatárt. Erre minden esélye megvan, elvégre már háromszor is volt gólkirály, három éve például 61 találattal, ami a megyei ligákban is kiemelkedő teljesítménynek számít, harminc gól körüli termés általában már elég a trónhoz.

Böde civilben az Atomerőműben dolgozik forgácsolóként, olykor pedig szurkolóvá vedlik: "Kint voltam a válogatott meccsein Svédország és Portugália ellen. Jó buli volt, de még jobb lett volna, ha nyerünk."

Forrás:Tolnai Népújság

A Madocsa az élre tör

Sok más focirajongóhoz hasonlóan régebben a madocsai csatár is bírta a számítógépes focit, ám ezzel már felhagyott. Kedvenc csapata a Barcelona, játékosa Sztoicskov, a mostani generációból pedig Xavi, Iniesta és David Villa játékát kedveli.

Böde öccse, Dániel az NB I-es Paks játékosa, az előző szezonban nyolc bajnoki gólig jutott, idén először a Kecskemét elleni győztes meccsen talált be, majd pénteken bombagóllal döntötte el a Győr elleni találkozót. Mégis az idősebb testvér a híresebb, mint mondja: "Szerepeltem pár éve a Fókuszban, majd a dunaföldvári tévé is közölt rólam egy riportot."

Idén a gólkirályi cím mellett a bajnokságot is megnyerné Böde, bár az MSE kicsit beragadt a rajtnál. "Új csapat van Madocsán, négyen igazoltak ide, mindenki az NB III-ból. Jelenleg harmadikok vagyunk, de ha az elmaradt meccsünket megnyerjünk, elsők leszünk."