Vágólapra másolva!
Hrepka Ádám és Karim Benounes szabadlistára került, a Vasas labdarúgócsapata pedig kétmillió forintos büntetést kapott a vezetőktől a szerdai, Zalaegerszegtől hazai pályán elszenvedett 6-0-s vereség után.

Szerdán súlyos, 6-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Vasas labdarúgócsapata a Zalaegerszeg ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A találkozót követően Komjáti András vezetőedző is kemény szavakkal illette játékosait: "Egy-két játékos mai teljesítménye viszont bebizonyította számomra, hogy ilyen mentalitással nincsen helye a Vasasban, hiszen ez nem jóléti intézmény, hanem egy futballklub."

Egy nappal később a klub vezetése a szakmai stábbal egyetértésben kétmillió forintos büntetést szabott ki a csapatra, amelyet azonban elenged, ha a Vasas szombaton nyer a Paks ellen.

"Hrepka Ádámtól a mai nappal búcsút veszünk, december 31-ig szóló kölcsönadási szerződését felbontjuk, a technikai részletekről a napokban állapodunk meg vele és menedzserével. Ugyancsak szabadlistára kerül Karim Benounes, akinek 2011. december 31-ig érvényes szerződése van a klubbal. Ő hosszú ideje sérüléssel bajlódik, emiatt nem áll a csapat rendelkezésére, így megállapodtunk vele, hogy egy adott kivásárlási árért szabadon távozhat, addig pedig Franciaországba kezelteti sérülését" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Vancsa Miklós.

A Vasas Futball Kft. ügyvezetője nem hiszi, hogy a játékosok anyagi okok miatt szabotálták a kupameccset, szerinte az egyéni képességek alapján a csapatban benne van az 5-8. hely megszerzése

"Azt még mindenképpen szeretném elmondani, hogy azért dolgozunk mindnyájan, hogy sikeres legyen a Vasas. A lehetőségeink adottak, a saját árnyékunkat nem tudjuk átlépni, de ezért még nem vagyunk gazemberek, és bűnözők sem, és ezt a szurkolóinknak is el kell fogadniuk."