Vágólapra másolva!
Kubatov Gábor nem Berki Krisztiánnal, hanem Kevin McCabe-bel tárgyal az FTC Labdarúgó Zrt. megvásárlásáról, hiszen a részvénykönyvben még az angol üzletember által képviselt cégcsoport van bejegyezve, mint tulajdonos. A Ferencvárosi Torna Club elnöke az [origo]-nak elmondta, hogy napi kapcsolatban van McCabe-bel, és az elmúlt napokban sokat közeledtek az álláspontok. A Blikk napilap információját, amely szerint korábban kettős könyvelés zajlott a Fradinál, Kubatov úgy kommentálta, hogy senki nem úszhatja meg a felelősségre vonást.

Mivel elmaradt az FTC Zrt. közgyűlése, a Berki Krisztián által képviselt BK Management cég egyelőre nem lett a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság tulajdonosa, Kubatov Gábor, az FTC elnöke ezért Kevin McCabe-bel tárgyal a Labdarúgó Zrt. átvételéről.

"Az anyaegyesület annak idején hozzájárult a közgyűlés idő előtti összehívásához, majd később a Zrt. képviselője egy szűkszavú levélben értesített minket, hogy eláll ettől a szándékától. Nyilván ennek megvoltak az okai, de erről őket kellene megkérdezni" - mondta az [origo]-nak Kubatov Gábor.

"A tulajdonossal tárgyalok, mivel a Labdarúgó Zrt. részvénykönyvében pillanatnyilag a Kevin McCabe által képviselt cégcsoport van bejegyezve, mint tulajdonos. Túl vagyunk a tárgyalások második fordulóján. Az elmúlt pár napban sokat közeledtek álláspontjaink, küszöbön a megoldás" - tette hozzá a fideszes politikus.

A Blikk információja szerint kettős könyvelést vezettek az FTC Zrt.-nél az elmúlt években, ezáltal havonta legalább 1,4 millió forint tűnt el a kasszából. A napilap szombati számában arról számolt be, hogy a birtokába jutott dokumentumok alapján Kevin McCabe havonta négymillió forintot folyósított az utánpótláscsapatoknál dolgozók bérére, ugyanakkor az érintettek ebből csupán alig 2,6 millió forintot kaptak meg, többen pedig ingyen dolgoztak.

Kubatov Gábor szerint senki nem úszhatja meg a felelősségre vonást. "Nem véletlenül kértük a zrt. vezetésétől, hogy napi szinten, írásban számoljanak be a náluk történő folyamatokról, jeleztük, hogy szeretnénk részt venni a zrt.-nél tervezett átvilágításban. Ezekre a kéréseinkre a mai napig nem kaptunk választ, talán ez sem véletlen. Természetesen, ha az anyaegyesület visszaszerzi a Labdarúgó Zrt. többségi tulajdonát, mindent el fogunk követni, hogy kiderítsük az igazságot. Nem lesznek tabuk, senki nem úszhatja meg a felelősségre vonást. Nem létezhet más alternatíva, csak a tiszta igazság."

Megkérdeztük az FTC elnökét, hogy szerinte mennyi pénzzel tartozik a zrt. a labdarúgóknak, de nem tudott konkrét összeget mondani. "Nem tudom, de sokkal, az biztos. Az én felfogásom szerint a vezetőknek mindent el kell követniük, hogy a játékosok, valamint a szakmai stáb mindig időben megkapják a jogos járandóságukat, mert csak ebben az esetben lehet tőlük elvárni a magas színvonalú munkát. Nekik a pályán, nekünk, vezetőknek pedig a feltételek megteremtésében kell bizonyítanunk."

Az FTC szerződést kötött az Ernst & Young nemzetközi könyvvizsgálóval, hogy a cég három évre visszamenőleg átvilágítsa az anyaegyesület és tizenhét szakosztályának gazdálkodását, könyvelését, teljes működését. Kubatov Gábortól megtudtuk, hogy a cég a múlt héten elkezdte a munkát, amely több hónapig is eltarthat.

"Itt részeredmények közlésére nincs lehetőség, ez nem egy futballmeccs, ahol percről percre követni lehet az eseményeket. A vizsgálatok lezárulta után elsőként azok kapnak személyesen, mindenre kiterjedő tájékoztatást, akik a pénzükkel hozzájárultak az átvizsgálás költségeihez, de természetesen mindenki számára hozzáférhető lesz a végeredmény. Nem lesznek titkok, minden fradista megérdemli, hogy végre tiszta képet kapjon a klub elmúlt éveinek működésével kapcsolatban."