Vágólapra másolva!
Egervári Sándor több helyen is változtat a pénteki kezdőcsapaton a keddi, amszterdami Európa-bajnoki selejtezőn. A szövetségi kapitány szerint zártabb alapállásban lép pályára a csapat, Vadócz saját hollandiai bemutatkozását hozta fel jó példának.

Késő délután Egervári Sándor a mérkőzés helyszínén, az Amsterdam Arenában tartott edzést a válogatott tagjainak. A gyakorlás előtt a kapitány elmondta: "A második találkozón nagyobb hangsúlyt fektetünk a védekezésre, de nem adjuk fel a gólszerzés lehetőségét sem."

"A pénteki mérkőzésen Hollandia nem okozott meglepetést, mert előzetesen is tudtuk, hogy a világ egyik legjobb csapatával találjuk szemben magunkat" - mondta a szövetségi kapitány az MLSZ honlapján. "Azt azonban nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtuk megismételni az őszi teljesítményünket, e tekintetben rendkívül csalódott vagyok. A második mérkőzésen nagyobb hangsúlyt fektetünk a védekezésre, és javulnunk kell a labdaszerzés területén is. Teljesen defenzív játékot mégse várjon tőlünk senki, mi inkább a játszó futball hívei vagyunk, csak ezúttal zártabb alapállásban lépünk pályára. Mindezek mellett a gólszerzés lehetőségéről sem mondunk le, a hatékonyabb szereplés érdekében három poszton tervezek változtatást a középpályán."

Vadócz Krisztián elmondta: hollandiai pályafutása első mérkőzését éppen ebben a stadionban játszotta az Ajax ellen, akkor csapata, a NEC Nijmegen 0-0-ás döntetlen ért el jóval esélyesebb riválisa ellen.

Az edzésen laza átmozgató gyakorlatok mellett szűk területen való egymás elleni játék szerepelt a feladatok között.