Vágólapra másolva!
Nagyon szereti a magyar futballt, mert két csodálatos évet töltött a válogatott élén Erwin Koeman. Az egykori szövetségi kapitány a De Gelderlander című lapnak elmondta, nem lepte meg Hollandia pénteki, 4-0-s sikere, és nem érez elégtételt amiatt, hogy nemcsak vele, de Egervári Sándorral is súlyos vereségbe futott bele az együttes.

Ugyan nem látta a pénteki, budapesti mérkőzést, de Erwin Koemant nem lepte meg a holland labdarúgó-válogatott sima, 4-0-s győzelme.

"Magyarországnak csupán otthon lett volna esélye a győzelemre, de csak akkor, ha nagyon jó napot fog ki, Hollandia pedig nagyon rosszat" - nyilatkozta az egykori magyar szövetségi kapitány a De Gelderlander című lapnak.

Koeman elmondta, két csodálatos évet töltött Magyarországon, kiváló kapcsolata volt a szurkolókkal és a játékosokkal, de annak ellenére, hogy a csapat Európa harmadik vonalába, Albánia szintjére süllyedt, partiban tudott lenni a dán, a svéd és a portugál válogatottal.

"Majdnem sikerült meglepetést szereznünk, de sajnos három kulcsjátékosunk a lehető legrosszabb pillanatban, a svédek és portugálok elleni fontos összecsapás előtt dőlt ki" - tette hozzá.

A holland szakember elismerte, tisztában volt azzal, hogy a politikai háttérrel kinevezett új MLSZ-elnök, Csányi Sándor magyar szakvezetőt szeretne a helyén látni, így nem érte váratlanul a menesztése.

Amíg irányításával a tavalyi világbajnokság előtt a magyar válogatott 6-1-es vereséget szenvedett Rotterdamban, addig most Egervári Sándor irányításával is 4-0-s vereséget szenvedett.

A lap megkérdezte Koemantól, hogy van-e benne káröröm, érez-e elégtételt. "Dehogyis, miért éreznék? Nagyon szeretem a magyar futballt, még akkor is könnyedén megszerezheti a csoport második helyét a válogatott, ha kedden újra kikap Hollandiától. A pénteki eredmény sem lepett meg, hiszen tudom és látom, Bert van Marwijk milyen kiváló edző, és nagyszerű munkát végez a csapattal."

A magyar válogatott kedd este Amszterdamban lép ismét pályára Európa-bajnoki selejtezőn a világbajnoki ezüstérmes Hollandia ellen.