Vágólapra másolva!
A hollandok részéről sem maradt visszhang nélkül a magyar labdarúgó-válogatott helytállása a két együttes keddi Eb-selejtezőjén. Az 5-3-as hazai győzelmet hozó amszterdami találkozó legjobbja a Goal.com holland kiadása szerint Gera Zoltán volt.

A holland internetes oldal elemzése a magyar válogatott kétgólos csapatkapitányának 8,5-ös osztályzatot adott. Szintén kiemelkedőnek ítélték az egy gólig jutó Rudolf Gergely és a két gólpasszt jegyző Dzsudzsák Balázs teljesítményét, mindketten 7,5 pontot kaptak.

A mieink közül a hollandoknak legkevésbé Juhász Roland nyerte el a tetszését, az ő játékát 4,5 pontra értékelték, kiemelve, hogy sem Robin van Persie-vel sem Ruud van Nistelrooyjal szemben sem volt ellenszere.

A hazai oldalon érdekes módon nem a találkozót két góljával eldöntő Dirk Kuyt kapta a legjobb osztályzatot - az ő neve mellé 7,5 pont került - hanem Ibrahim Afellay. A szélső az elemzés szerint döntően befolyásolta a meccs kimenetelét játékával és passzaival, ezért 8-as osztályzatot kapott.