Vágólapra másolva!
Visszatér Újpestre Törőcsik András, a klub korábbi legendás futballistája, aki az egyesület utánpótlásának koordinátoraként dolgozik majd.

"Nagy kedvvel vágok neki a feladatnak. Talán jöhettem volna előbb is, de persze amiben tudok, segítek" - nyilatkozta a korábbi válogatott támadó.

"Az ő személye minden, magyar labdarúgást szerető embernek sokat jelent. A feladatkörön sem kellett sokat gondolkodni, olyat akartunk, amely közel áll a személyiségéhez. A lehető legtöbb időt tölti majd az utánpótlásban, szükségünk van a szemére, a meglátásaira" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

Az 55 éves "Törő" - aki 45 válogatottbeli fellépésén 12 gólt szerzett - minden nap figyelemmel kíséri majd a fiatalok edzését, mérkőzéseit, valamint a Bozsik-programban résztvevőkre is oda figyel majd.

"Eddig is büszkék lehettünk arra, hogy mennyi játékos került föl hozzánk az utánpótlásból. Remek edzőink vannak, Törő pedig nagyszerűen kiegészítheti ezt a stábot. Még mindig nagyon sokat tud a futballról, remélem, azért majd néha én is konzultálhatok vele" - tette hozzá Mészöly Géza, a felnőtt csapat vezetőedzője.

Törőcsik András a szeptemberi, 6-0-s sikerrel végződött hazai összecsapást nem láthatta kórházi kezelése miatt, ám most is győzelemre számít: "A Fradi elleni két meccs mindig a bajnokság két legfontosabb összecsapása, ez feldob engem. Mindenképpen szorosabb meccsre számítok, de remélem, nyerünk."

Csehi István ügyvezető igazgató a pénteki mérkőzés biztonsági előkészületeivel kapcsolatban elmondta: a lila-fehérek 1250 jegyet kaptak, természetesen külön metróval érkeznek majd meg az Albert Stadionba. Az újpestiek kétszer annyi biztonsági emberrel utaznak majd a kilencedik kerületbe, mint egy átlagos bajnoki mérkőzésre.

A múlt heti Szusza Ferenc-emléknapon begyűjtött pénzzel összejött az az összeg, amivel felállíthatják a legendás játékos szobrát. Az emléknap előtt mintegy 2,9 millió forintot gyűjtöttek a drukkerek, a lengyel Górnik Zabrze elleni barátságos mérkőzésen pedig nagyjából három és fél millió forint jött össze.