Vágólapra másolva!
A Blikk információja szerint mintegy ötmilió forint értékű műszaki cikk tűnt el a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-nél az elmúlt években. Kubatov Gábor, az FTC elnöke szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) is vallomást kellene tennie Berki Krisztiánnak, a zrt. korábbi vezérigazgatójának, aki a Blikknek elmondta, hogy őt nem keresték meg az adóhatóságtól, ezért nem foglalkozik az üggyel.

A napilap arról számolt be, hogy a birtokába jutott egy dokumentum, amelynek alapján a Ferencváros vásárolt huszonhárom értékes telefont, egy digitális fényképezőgépet, egy asztali számítógépet és két notebookot, ám senki sem tudja, hogy kinél vannak ezek a műszaki cikkek, amelyek összértéke körülbelül ötmillió forint.

"Az előző vezetőség rendelte meg és fizette ki a klub kasszájából az árukat, de nagy részük nyomtalanul eltűnt" - nyilatkozta a lapnak egy, a neve elhallgatását kérő Fradi-alkalmazott.

"Érdekes ügy ez is, mint ahogy a korábban kirobbant botrányok, a kettős könyvelések, azaz a volt angol tulajdonos által átutalt fizetések lenyúlása, vagy éppen a visszaélések a lakásbérlésekkel. Elképesztő, hogy mennyi pénz tűnt el a Fradiból!"

A Blikk pénteken bemutatott egy dokumentumot, amely igazolja, hogy Berki Krisztián, a zrt. korábbi vezérigazgatója több mint 19 millió forintot vett fel a Ferencvárostól. A sportvezetőt korábban egy magánszemély feljelentette, mert állítása szerint felvett a zrt. kasszájából közel 25 millió forintot, de azzal soha nem számolt el. Berki elismerte, hogy felvette a pénzt, de még nem számolt el vele.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke az [origo]-nak azt nyilatkozta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól egy jelentős ÁFA-összeg visszatérítésére várnak, de hátráltatja az ügyet, hogy Berki Krisztián még mindig nem tett vallomást a NAV-nál.

A Blikknek sikerült megszólaltatnia Berki Krisztiánt a fővárosban található cipőboltjának megnyitóján: "A napokban jöttem haza az Egyesült Államokból. Az újságokból értesültem arról, hogy keres az adóhivatal, de bevallom őszintén, hogy nem foglalkozom vele, engem ugyanis hivatalosan senki sem értesített."