Vágólapra másolva!
A pénteki, luxemburgi barátságos mérkőzés helyszínén, a Josy Barthel-stadionban tartott edzést csütörtök délután a magyar labdarúgó-válogatottnak Egervári Sándor szövetségi kapitány, akinek nagyon tetszik a játékosok hozzáállása.

A csütörtök délutáni edzésre szép számmal kilátogattak a helyi magyar kolóniai tagjai is, és a tréning elején húsz magyar gyerek együtt gyakorolhatott a válogatott játékosokkal. A keretből mindenki egészségesen várja a kezdőcsapat kihirdetését, amire a péntek délelőtti átmozgató edzést követően kerül sor.

Egervári Sándor a helyszínen azt mondta: az elmúlt napokban rendkívül elégedett volt a kerettagok hozzáállásával. "Példaértékű, hogy a futballisták nem a szabadságról álmodoztak, senki sem érezte nyűgnek, hogy a szezon végén a válogatott rendelkezésére kell állnia. Ezt jelzi, hogy a keddi fakultatív edzésen is szinte minden futballista részt vett. Hasznosan teltek a napjaink Telkiben, úgy érzem, mindenki kellően felpörgött a ránk váró feladatok előtt" - idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos weboldala a szövetségi kapitányt.

A Sturm Grazcal osztrák bajnoki címet nyert, a válogatottba hosszú szünet után ismét meghívott Szabics Imre arról beszélt, hogy a korábbi élményei után kellemes meglepetés volt a számára, hogy milyen kiváló közösség alakult ki a válogatotton belül. "Jó volt látni, hogy nagyon együtt van a társaság, még a sérültek is többször kilátogattak Telkibe a csapathoz, hamar kiderült, hogy egészen remek közösségbe csöppentem" - fogalmazott Szabics, aki 2003-ban éppen Luxemburg ellen mutatkozott be a válogatottban, és akkor két góllal járult hozzá az együttes 5-1-es sikeréhez.

"A korábbi csapattársak segítettek a minél gyorsabb beilleszkedésben, de sokat beszélgettem azokkal is, akiket eddig még nem ismertem az együttesből, és csak pozitívan nyilatkozhatok a fogadtatásomról. Nagyszerűen érzem magam a válogatottnál, minden erőmmel azon leszek, hogy a csapat megnyerje a soron következő mérkőzéseit."

A várható kezdőcsapat: Bogdán Ádám - Lázár Pál, Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt - Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Vadócz Krisztián, Dzsudzsák Balázs - Szabics Imre, Tököli Attila.

A pénteki barátságos találkozót követően jövő kedden San Marinóban játszik Eb-selejtezőt a magyar csapat.