Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs megegyezett az orosz bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskala csapatával, és szerdán orvosi vizsgálaton vesz részt Rómában - írja az orosz Szport Ekszpressz napilap.

A Szport Ekszpressz már május közepén megszellőztette, hogy a magyar válogatott szélső megegyezett a Roberto Carlost is soraiban tudó klubbal, de Dzsudzsák eleddig nem beszélt arról, hogy mennyi realitása van az oroszországi átigazolásnak. Vörösbaranyi József, Dzsudzsák menedzsere nem kommentálta a hírt, de az [origo] érdeklődésére megerősítette, hogy a játékos Rómában van orvosi vizsgálaton.

Dzsudzsákot már a téli átigazolási szezonban több nagynevű csapattal, például a Juventusszal és a Liverpoollal is hírbe hozta a nemzetközi sajtó, ő azonban meghosszabbította eindhoveni szerződését, amelyből kikerült a 12 millió eurós kivásárlási záradék, vagyis a PSV így annyi pénzt kér a játékosért, amennyit akar. Május végén Dzsudzsák a Blikknek elismerte, hogy a Mahacskala felvette a kapcsolatot a klubjával.

"Sokan felkapták a fejüket, amikor ez kiderült, és kérdezték, hogy eligazolnék-e a világ végére. Nos, nem a világ végére mennék, hiszen az Anzsi játékosai Moszkvában élnek, és onnan járnak repülővel a meccsekre. Ez nagyon komoly csapat, komoly tervekkel. Azt tudom, hogy a PSV már kapott tőle ajánlatot, és folynak a tárgyalások. Ha bármi konkrétum lesz, én leszek az első, aki büszkén kiáll majd, és elújságolja mindenkinek" - nyilatkozta a napilapnak a játékos.

Dzsudzsák 2008 januárjában igazolt Debrecenből a PSV-be, amelyben 155 mérkőzésen 57 gólt szerzett, ebben az idényben 33 bajnokin 16 gólt és 13 gólpasszt ért el, amivel az élen végzett a holland bajnokság kanadai táblázatán.

A PSV sokáig vezette a holland bajnokságot, de végül csak a harmadik helyen zárt, amivel lemaradt a BL-részvételről, és ősszel csak az Európa Ligában indulhat. Az eindhoveniek a nemrég véget ért szezonban is az Európa Ligában szerepeltek, a negyeddöntőben búcsúztak a Benfica ellen, Dzsudzsák öt gólt szerzett a sorozatban, amivel holtversenyben negyedik lett a góllövőlistán.

Dzsudzsák a magyar válogatottnak is alapembere, a Luxemburg elleni felkészülési meccsen és a San Marino elleni Eb-selejtezőn is pályára lépett, mindkét alkalommal gólpasszt adott Szabics Imrének.

"Úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot a PSV-ben, jólesne egy új kihívás. Senkivel sincs gondom Eindhovenben, így nem lenne probléma, ha a klubváltás nem a nyáron következne be. A lehető legjobb szinten vagyok, hogy továbblépjek" - mondta a válogatott meccsek előtt Dzsudzsák az [origo]-nak.

A milliárdos Szulejman Kerimov által irányított, az orosz élvonalban tizenegy forduló után a negyedik helyen álló Mahacskala legnagyobb sztárja a brazil világbajnok Roberto Carlost, aki - korábbi csapata, a Corinthians februári közleménye szerint - évi kilencmillió dollárt (1,8 milliárd forint) keres a dagesztáni klubnál. A klub a télen megpróbálta leigazolni a brazil Ronaldót is, ő azonban nemet mondott a nyolcmillió dolláros ajánlatra, és felhagyott a profi futballal.

A közelmúltban az olaszok világbajnok középpályására, Gennaro Gattusóra vetette ki a hálóját a klub, az orosz Lifesports értesülései szerint 10 millió dollárt kínáltak érte az AC Milannak, Gattuso azonban éppen szerdán közölte a Gazzetta dello Sport című újsággal, hogy bár csábító volt számára az ajánlat, a következő szezonban is Milánóban marad.