Vágólapra másolva!
Babos Gábor az [origo]-nak megerősítette, hogy az Ajax vezetőedzőjének a kiszemeltjei között van. Frank de Boer második számú kapust keres arra az esetre, ha Maarten Stekelenburg távozik a holland bajnoktól.

"Ha esetleg Stekelenburg elmegy az Ajaxtól, akkor én is az egyik jelölt lehetek a második számú kapus posztjára" - nyilatkozta a 36 éves kapus, aki tavaly ősszel megsérült, így szinte egész évben a 22 éves Jasper Cillessen védte csapatuk, a NEC Nijmegen kapuját.

"Ha engem választanak, az egy olyan lehetőség lenne a számomra, amelyet így, a pályafutásom vége felé vétek lenne kihagyni, még akkor is, ha csak a kispadon ülhetnék. Nagy megtiszteltetés, hogy a holland bajnok hív, egy sérülés vagy kiállítás miatt így akár a Bajnokok Ligájában is szerepelhetnék" - folytatta Babos, aki úgy tudja, ha a legutóbb az Arsenal által megkörnyékezett Stekelenburg távozik Amszterdamból, akkor a 25 éves Kenneth Vermeer lesz az Ajax kezdőkapusa, és mögé keresnek új játékost.

A huszonhétszeres magyar válogatott játékost hivatalosan még senki nem kereste meg: "Először az egyik holland televízió sportműsorában dobta be a hírt egy szakértő a múlt hétvégén, majd minden újság írt is róla. Frank de Boer viszont a tudtommal megerősítette, hogy a jelöltek között vagyok, amit óriási dolognak tartok, nagyon kíváncsian várom, hogy mi lesz az ügy vége. Addig is csinálom a dolgom a NEC-nél, és nem élem magam bele semmibe."

Babos elárulta, hogy megegyezett a nijmegeni klubvezetőkkel: ha talál magának másik csapatot, akkor szabadon távozhat, ha nem, akkor még egy évig marad jelenlegi együttesénél, és megpróbálja felvenni a versenyt a NEC fiatal kapusával, akit az idén akkor sem tudott kiszorítani, amikor már egészséges volt.

A kapus azt mondja, még nem gondol a pályafutása végére, de a tervei között szerepel, hogy a futballban maradjon. "Azt hiszem, a tapasztalatomat a legjobban kapusedzőként tudom majd kamatoztatni, hogy az Ajaxnál, a NEC-nél vagy máshol, azt egyelőre nem tudom. De remélem, még jó pár év eltelik, amíg eljön ennek az ideje!"