Vágólapra másolva!
Jogi képviselőjén keresztül nyilatkozott a Blikknek Kenesei Zoltán. A múlt héten mérkőzések manipulásának gyanújával letartóztatott focista ártatlanságát hangoztatta, és a többi vádlottról is szót ejtett.

"Nemcsak nem érzem magamat bűnösnek, hanem arról is meg vagyok győződve, hogy nem követtem el semmilyen törvénybe ütköző cselekményt" - idézi a Blikk című bulvárlap Kenesei szavait, aki jogi képviselőjén keresztül üzent. Hozzátette, egyelőre nem tett még vallomást.

A harmincnyolc éves korábbi játékos azokról is beszélt, akiket szintén előzetes letartóztatásba helyeztek bundázás gyanújával.

"Az ügy valamennyi érintettjét ismerem, mindannyian a hazai futballélet szereplői. Közülük Mátyással a legjobb a kapcsolatom, már csak azért is, mert vele több csapatban együtt fociztam. Egykor csak sporttársak voltunk, mára szoros baráti viszony alakult ki közöttünk" - utalt a szintén letartóztatott Lázár Mátyásra Kenesei.

A Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda múlt szerdán jelentette be, hogy hét embert vettek őrizetbe a bundügy nyomán. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, a hét gyanúsított közül hárman jelenlegi vagy volt labdarúgók, míg négyen jelenleg is aktív játékvezetők.

A magyar sajtó szerint az érintett futballisták Kenesei Zoltán - aki a szervezet magyarországi vezetője volt -, Horváth Gábor és Lázár Mátyás.

Az említett bírók közül február 9-én hárman, Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián és Csák János engedély nélkül működtek közre az észt-bolgár felkészülési mérkőzésen, ügyükben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) indított vizsgálatot.

A szintén szóba került, tavaly decemberi Argentína-Bolívia U20-as mérkőzést pedig Lengyel Kolos vezette, két segítője Selmeczi Krisztián és Mocsári Tamás volt.

A hét személyt azzal gyanúsítják, hogy egy nemzetközi, távol-keleti központból kiinduló szervezet tagjaiként meccseket igyekeztek befolyásolni annak érdekében, hogy ázsiai kötődésű fogadóirodákban sportfogadásokon jelentős nyereményekre tegyenek szert.