Vágólapra másolva!
A felcsúti Puskás Akadémia nyolc játékosával, köztük a miniszterelnök fiával, Orbán Gáspárral is profi szerződést kötött a Videoton.

"A futballtudásukat szerződéssel és fizetéssel ismeri el NB I-es partnerünk, a Videoton" - olvasható a Puskás Akadémia honlapján. A szerződéseket Fehérváron írták alá, az eseményen jelen volt a Videoton ügyvezetője, Tassy Márk és az NB I-es csapat vezetőedzője, Paulo Sousa.

Összesen hat mezőnyjátékos és két kapus csatlakozott a magyar bajnok klubhoz, amelynél azt tervezik, hogy fokozatosan építik be a fiatalokat az NB II-es csapatba. "Az U19-es csapat edzője, Horváth Péter részletes jellemzést írt a játékosokról, és Gellei Imrével egyeztetve döntöttünk arról, hogy kik kapjanak szerződést" - nyilatkozta a csapat edzője, Hartyáni Gábor a Vidi.hu-nak.

Az immár profi szerződéssel rendelkező labdarúgók - Balog Gergő, Farkas Norbert, Farkas Viktor, Jankovics Zsolt, Orbán Gáspár, Varga Tamás, Gábor Péter és Sándor László - havi nettó alapbérük öt százalékával "A Felcsúti Utánpótlás Nevelésért" alapítványt támogatják majd minden hónapban.

A miniszterelnök 19 éves, középpályást játszó fia, Orbán Gáspár tavaly októberben már bemutatkozott az NB II-es csapatban.