Vágólapra másolva!
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódott, hogy csapata csak 0-0-s döntetlenre volt képes a finnek elleni utolsó Eb-selejtezőn. A szakember szerint az együttes nem volt olyan kreatív, mint az elmúlt másfél évben, és a labdabiztosság is hiányzott a magyarok játékából. A finnek kapitánya, Mixu Paatelainen úgy véli: együttese közel volt a győzelemhez a Puskás Ferenc-stadionban.

"Csalódott vagyok, mert nem sikerült megismételnünk a szeptemberi teljesítményünket, ma egy kicsit megtorpant a csapat, ezért csak egy izzadtságszagú döntetlenre futotta az erőnkből" - nyilatkozta a 0-0-ra végződött finn-magyar Eb-selejtezőt követően Egervári Sándor.

"Rendkívül szervezett, fegyelmezett ellenféllel találtuk szemben magunkat, a finnek kifejezetten jól játszottak, ezért nem kevés energiát kellett ölnünk a labdaszerzésre. Sok technikai hibát vétettünk, a csatárok nem tudták megtartani elöl a labdát, valamint nem tudtuk hozni azt a kreativitást, labdabiztosságot, ami az elmúlt másfél évben gyakran jellemezte a játékunkat" - értékelt az E csoportban 19 ponttal harmadik helyen végzett magyarok szövetségi kapitánya.

"Elégedett vagyok a játékkal, különösen az első félideivel" - mondta a keddi mérkőzés után Mixu Paatelainen, a finn válogatott szakvezetője. "Jól védekezett a magyar csapat, de a miénk is remekelt. A folytatásban megpróbáltuk a magyarok passzait megfékezni, ez sikerült is. Sajnálom, hogy a támadásainkat nem tudtuk befejezni, pedig győzhettünk volna" - fűzte hozzá az összesen tíz pontot gyűjtött finnek trénere.