Vágólapra másolva!
Roderick Duchatelet személyében belga többségi tulajdonosa lett az Újpest FC-nek. Az üzletember 95 százalékos tulajdonrészt vásárolt a futballcsapatot működtető gazdasági társaságban.

Az eddigi többségi tulajdonos, a Tolnai Sándor vezette City Budapest Zrt. megállapodott a belga üzletemberrel, aki azután került képbe Újpesten, hogy Tolnai jól ismeri Roderick Duchatelet édesapját, aki a belga élvonalban szereplő Standard Liége tulajdonosa, és Belgium hetedik leggazdagabb embere.

Roderick Duchatelet szintén szerzett már tapasztalatokat a labdarúgásban, hiszen öt éven keresztül igazgatója és társtulajdonosa volt a belga Germinal Beerschot csapatának.

"Kaptam egy kimutatást, így tisztában vagyok vele, hogy milyen körülmények között veszem át a klub irányítását" - kezdte székfoglalóját Duchatelet. "Látom, hogy milyen elmaradások vannak a csapatnál, ezeket hamarosan rendezzük. Először szeretnénk anyagilag rendbe tenni a klubot, majd vissza akarjuk hozni a hetvenes évek sikerkorszakát. Tudom azt is, hogy a bajnokságban nem szerepel a legjobban a csapat, és hogy a hétvégén a szezon legfontosabb meccse, a Fradi elleni rangadó következik, amelyet tavaly 6-0-ra nyert meg az Újpest.

Roderick Duchatelet hozzátette, hogy eleinte sokat lesz Magyarországon, később itthagy egy menedzsert, aki irányítja majd a klubot. "Fontos, hogy mindkét nyelven beszéljen. A jelöltek megvannak, de legkorábban csak a télen léphet munkába" - nyilatkozta Duchatelet.

Újságírói kérdésre Duchatelet elmondta, hogy nem zárja ki belga és holland játékosok érkezését, de leghamarabb ez is csak a télen realizálódhat.

Bartha Csaba ügyvezető elmondta, hogy kollégájával, Csehi Istvánnal együtt beadják lemondásukat, hiszen "ilyenkor így illik", ám ő úgy látja az új tulajdonos eddigi reakcióiból, hogy számítani fognak a munkájukra. Hozzátette: az új tulajdonos rövidesen Leo Beenhakker sportigazgatóval is tárgyalni fog a folytatásról.