Vágólapra másolva!
Az eddigi mellőzöttek, illetve mellékszereplők vezérletével is 5-0-ra verte Liechtensteint a magyar fociválogatott az Albert Flórián emlékére rendezett barátságos mérkőzésen a Puskás Ferenc-stadionban. 

Barátságos labdarúgó-mérkőzés:
Magyarország - Liechtenstein 5-0 (2-0)
Puskás Ferenc Stadion
v.: Balaj (román)
Magyarország: Bogdán (Király, 81.) - Lázár, Korcsmár (Vanczák, 62.), Juhász, Kádár - Gera (Czvitkovics, 70.), Hajnal (Koman, 62.), Tőzsér (Elek, 62.), Dzsudzsák - Feczesin, Priskin (Németh, 62.)
Liechtenstein: Jehle (Bicer, a szünetben) - Oehry, Ma. Stocklasa, Mi. Stocklasa (Quintans, 64.), Rechsteiner - T. Beck (Eberle, 84.), Büchel (Wieser, a szünetben), Polverino, Burgmeier - Frick (Christen, 83.), Hasler (L. Eberle, 88.)
gól: Priskin (10., 20.), Dzsudzsák (76.), Koman (79.), Feczesin (89.)
sárga: Rechsteiner (51.), Burgmeier (60.)

Egervári Sándor megragadta az alkalmat, hogy egy könnyen legyőzhető ellenfél látogatott Magyarországra, és több olyan játékost is kipróbált a válogatottban, akik eddig nem sok lehetőséghez jutottak nála, ám nyilatkozataik alapján régóta égette őket a bizonyítási vágy.

A kapitány döntése gyorsan igazolást nyert, hiszen a 20. percben Priskin góljaival már 2-0-ra vezetett a csapat, amely kezdettől fogva keményen letámadta többnyire amatőr játékosokból álló ellenfelét. A vendégeknek sokszor még az is gondot okozott, hogy kihozzák a labdát a térfelükről, míg a feltolt magyar védelemből Kádár, Juhász és Lázár is gyakorta feltűnt az ellenfél térfelén.

A csapatba most beilleszkedők közül elsősorban a bal oldalon rendre meginduló Kádár volt nagyon aktív, a legjobb teljesítményt pedig Tőzsér nyújtotta, aki nagyszerűen irányított mélységból, a keresztlabdái pontosak voltak, szinte nem is volt rossz passza, volt viszont három jó távoli lövése. Priskin az egyik ilyen löket kipattanójából szerezte a második gólját, míg az elsőt Dzsudzsák beadásából, kissé kicsavarodott testhelyzetből fejelte a hálóba.

A liechtensteiniek mindössze egyszer jutottak el a kapuig az első félidőben, Bogdán spárgázta ki a rövid oldalt célzó lövést. A látottak alapján benne volt a meccsben egy nagy különbségű győzelem, a szünet után azonban egy lankadtabb magyar csapat futott ki a pályára, ráadásul a liechtensteiniek is felbátorodtak, így bár meglehet, hogy Egervári eredetileg is ezt tervezte, indokolt volt, hogy a 62. percben négy játékost is cserélt.

Helyzetek persze így is voltak, Priskin egy ízben szinte a vendégkapu torkából rúgta ki a labdát, és Dzsudzsáknak sem sikerült eltalálnia a kaput, miután Németh Krisztián ziccerbe hozta.

A 70. percben ismét Bogdánnak kellett védenie, miután Beck teljesen egyedül vezette rá a labdát, ám mielőtt a közönség komolyabb fanyalgásba kezdhetett volna, Dzsudzsák egy szép emeléssel, majd három percre rá Koman a kapus hibáját kihasználva megduplázta az előnyt.

És hogy még jobb hangulatban érjen véget a találkozó, Koman és Németh sokadik összejátéka után az MTK csatára a három év után visszatért Feczesin elé tálalt, akinek nem okozott gondot a kapuba passzolni.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nem mindenki élt a lehetőséggel. "Biztató jeleket láttunk, néhányan éltek a lehetőséggel, de voltak halványabb teljesítmények is a mai nap folyamán. Leült a mérkőzés a találkozó egyes időszakaiban, de ez a liechtensteini csapat szoros mérkőzéseket játszott a skótokkal vagy a litvánokkal is, ugyanakkor a minőségi fölényünk megvolt az összecsapáson. A végén talán egy kicsit túl lezserek is voltunk, de elégedetlenek semmiképpen sem lehetünk."

A válogatott kedden Lengyelországgal játszik barátságos mérkőzést.