Vágólapra másolva!
Franciszek Smuda a magyar válogatott elleni meccsre csaknem teljesen átvariálja csapatát, amely kikapott az olaszoktól. A lengyel szövetségi kapitány szerint Egervári Sándor csapata nagyon sokat fejlődött, és jó focit játszik.

Az idén utoljára lép pályára a magyar válogatott kedden 20.30-kor, Poznanban. Pénteken Liechtensteint 5-0-ra verte a csapat, míg a házigazda lengyelek Olaszországtól kaptak ki 2-0-ra.

Smuda kapitány a magyarok elleni meccsen a cseréknek ad majd lehetőséget: "Idén utoljára próbálhatom ki a teljes csapatot, meg kell néznem minden játékosomat, kíváncsi vagyok, mire képesek a cseréim. Magyarország rendkívül szilárd csapatot rakott össze, hármat lőttek a hollandoknak, elverték a svédeket, és 19 pontot szereztek az Eb-selejtezőkön. Sokat fejlődtek, és jó focit játszanak."

Lukasz Fabianski kapus például nemcsak a válogatottban, hanem az Arsenalnál is Wojciech Szczesny cseréje, a Polishfootballonline című lap szerint azonban távozna a londoniaktól, hogy biztos helye legyen a válogatottban az Eb-n.

Kezdő lehet Marcin Wasilewski is, a korábbi jobbhátvéd súlyos sérülése óta már nem olyan gyors, mint korábban, de a rutinjának köszönhetően középső védőként még mindig hasznos lehet.

A négyszeres válogatott Marcin Komorowski a klubjában, a Legia Varsóban középső védőt játszik, ám Smuda a válogatottban az eredeti posztján, balhátvédként számol vele.

Az internetes szaklap szerint Smuda védekező felfogásban, 4-3-2-1-es felállásban küldheti pályára csapatát, amely az olaszok ellen még támadóbb szellemben játszott.

Forrás: AFP

A várható lengyel kezdőcsapat: Fabianski - Wojtkowiak, Wasilewski, Glowacki, Komorowski - Dudka, Matuszczyk, Polanski - Rybus, Blaszczykowski - Brozek.