Vágólapra másolva!
Együttműködött a hatóságokkal, de a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte el Aczél Zoltán, a Haladás labdarúgócsapatának jelenlegi, a Siófok korábbi vezetőedzője, akit szerdán vettek őrizetbe, és bundázással gyanúsítanak. Két egykori siófoki játékosa szerint Aczél két meccsen is elfogadta az ő ajánlatukat.

Aczél Zoltánt Székesfehérvárról, a Videoton-Haladás Magyar Kupa-mérkőzés után a fogadási csalási üggyel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt megbilincselve Budapestre szállították. A gyanúsított a csütörtöki kihallgatáson nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint Aczél Zoltán a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntő mérkőzés előtt a Siófok labdarúgócsapatának edzőjeként megállapodott két játékosával, Sütő Lászlóval és Horváth Gáborral arról, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a mérkőzést. Aczél Zoltán ekkor azt is megígérte, hogy a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően fogja összeállítani. Az elkövetői kör végül Aczél Zoltán és a játékosok hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan előny kifizetésére nem került sor.

A gyanú szerint a 2009. május 23-án lejátszott ZTE-Siófok (5-3) bajnoki mérkőzés előtt Aczél ugyancsak elfogadta a fent említett két játékos ajánlatát, és 4000 euróért ő is részt vett a mérkőzés eredményének olyan befolyásolásában, hogy legalább két góllal elveszítik a mérkőzést. Aczél Zoltán - tudva arról, hogy a manipulációban játékosként pontosan kik vesznek részt - a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően állította össze. Mivel a mérkőzésen az elvárt eredmény született, a meccs után Sütő Lászlótól és Horváth Gábortól átvette az ígért 4000 eurót.

Aczél Zoltán az őrizetbe vétele és a gyanúsításközlés ellen panaszt jelentett be, vallomást tett, amelyben tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A kihallgatás után Aczél ügyvédje, dr. Czeglédy Csaba így nyilatkozott a Nyugat.hu-nak: "Védencemet a két játékos azzal vádolta, hogy pénzért cserébe úgy állította össze a csapatot, hogy a mérkőzéseken a fogadási csalóknak megfelelő eredmény szülessen. Aczél Zoltán minden kérdésre válaszolt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) holnap reggel 9 órakor dönt arról, hogy Aczél Zoltánt előzetes letartóztatásba helyezi-e, vagy szabadlábon védekezhet."